11 september, 2006

Empire State Building

Hvis jeg på forhånd havde skulle vælge en enkelt ting at opleve i New York ville det være Empire State Building.

Jeg havde timet min ankomst så jeg kom til sidst på dagen og jeg håbede at nå op til sol nedgang, så jeg kunne se lysende i New York tændes.

Jeg havde hørt at man kunne komme til at stå i kø i lang tid for at komme op til udsigtsplatformen på 86. etage og ligeledes til 102. etage. Da jeg ankom gik jeg lige igennem uden at stå i kø og købte billet til både 86. etage og 102. etage, samme ved elevatorerne og så var jeg pludselig på 86. etage mindre end 10 min efter jeg var gået ind af hoveddøren og der var næsten ingen mennesker på udsigtsdækket.

Udsigten fra Empire State Building er imponerende og kan ikke slet ikke beskrives. Min plan om at opleve New York både i dagslys og skymring lykkedes til fulde.

Turen op til 102. etage var en oplevelse i sig selv, jeg var den eneste der skulle derop med elevatoren og den ældre mand som styrede elevatoren var enormt underholdende - han kunne virkelig godt lide at snakke, så det gjorde vi, han skulle høre om vikinger og fortalte nogle gode historier om andre passagerer han havde haft i sin elevator.

På 102. etage var jeg helt alene pånær et ægtepar som diskuterede hvilke billeder på digital kameraet der skulle slettes for at de kunne tage nogle billeder deroppe fra. 102. etage er meget højt opp, desværre er man spærret inde bag glas så oplevelsen er faktisk bedre på 86. etage, men udsigten til Central Park er klart bedre på 102. etage hvor man kan se henover Rockefeller Centre.

På vej ned til 86. etage gav elevatormanden mig lov til at styre elevatoren der har et gashåndtag til at bevæge elevatoren op og ned. Jeg fik også lov til at stige ud på en af etagerne mellem 86. og 102. etage og tage et par billeder.

Genial oplevelse og på vej ned til gadeniveau var der heller ikke kø. På vej ned til subway'en for at tage et tog hjem sad elevatormanden på en bænk og spiste en hotdog, så vi hilste og han sagde at jeg skulle pakke mit kamera væk og have en god aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar