12 september, 2006

American Museum of Natual History

Når jeg nu var i nærheden var jeg nød til at gå ind og se på dinosaurer på American Museum of Natural History - det ligger midt for den vestlige side af Central Park

Et kæmpe museum, med en masse som jeg ikke havde lyst eller tid til at studere, men med en enorm samling af dinosaur forsteninger. Dinosauerne er sat sammen og stillet op på den måde forskerne forestiller sig dyrene har stået.

Rigtig interessant og viser virkelig hvor store nogle af disse dyr har været. Udstillingen er nærmest overvældende, det er svært at koncentrere sig om et dyr når der lige om hjørnet står et lige så spændende.

På vej op til dinosaur udstilling havde jeg set at der også var en oceanografisk udstilling og efter netop at have set virkelig hvaler måtte jeg lige ind og kigge her også. Udstillingen syntes jeg ikke var noget særligt, men inde i det enorme rum hang en fuldskala model af en blåhval og sådan en er altså rigtig stor - meget større end de pukkelhvaler vi så i onsdags.

Jeg sluttede i indganghallen (vist nok bagindgangen, da hovedindgangen var lukket på grund af 911) hvor der var en fin udstilling af universets målestokforhold (powers of ten), centreret omkring en kæmpe sfære (Hayden sphere) ca. 26m i diameter og den blev blandt andet brugt til at vise hvor stor jorden er i forhold til jorden - sølle 24cm (tallene er fra hukommelsen og kan være forkerte).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar