08 april, 2010

USA 2010 - China

Jeg vågner alt for tidligt, helt usædvanlig oplevelse, men havde alligevel en langsom start på dagen, hvilket var rigtig rart.

Resten af formiddagen blev brugt på at finde ud af hvor og hvordan jeg skal leje bil til at køre syd på til San Diego.


Omkring frokost kørte faster og jeg til downtown Portland. Jeg har aldrig været inde i selve Portland, min faster og onkel bor et stykke udenfor og der har været andre ting jeg skulle se.
Portland er vist en typisk amerikansk by, mange højhuse og bygningerne ligner dem man ser i mange amerikanske film. Meget hyggelig, vi gik en god tur rundt i centrum af byen, ud til en kinesisk have.


Den kinesiske have var rigtig hyggelig og vi nåede at hægte os på en turguide som fortalte om alle opbygningen og alle symbolerne som er gemt i sådan en have - det er en hel videnskab.
I haven findes et lille tehus og da det var begyndt at regne en smule drak vi en kop te derinde, der var mange forskellige at vælge imellem og jeg fik jasmin te.


På vej tilbage til Sherwood kørte vi igennem Washington Park som er et område med forskellige haver, et arboremtum med en masse forskellige træer og Zoo. Det hele ligger meget højt så nogle steder, hvor man kan kigge ud mellem træerne, er der god udsigt over Portland.


Sidste gang jeg var på besøg herovre spiste vi på en kinesisk restuarant og jeg fik noget vældig god kinesisk mad som er meget forskelligt fra de man finder på danske kinesiske restuaranter. Jeg har forsøgt at genskabe retten derhjemme, men uden rigtig success og derfor ville jeg gerne derud og spise igen i går. Maden var endnu bedre en jeg husker og nu har jeg taget notater så jeg kan gå igang med at eksperimentere derhjemme. Retten hedder General Tso's Chicken (jeg fik nu beef istedet) og den har selvfølgelig sin egen wikipedia side og der findes mange opskrifter på nettet, så jeg har nok at gå igang med når jeg kommer hjem.

Så uden at det var planlagt så endte dagen med et gennemgående kinesisk tema.

2 kommentarer:

  1. Vi glæder os til at smage!

    SvarSlet
  2. I skal være velkomne, det kræver nogle forsøg før jeg har den helt rigtige opskrift.

    SvarSlet