11 april, 2010

USA 2010 - højlandsørken og Mt. Bachelor

JG og jeg vågnede tidligt og tog afsted til High Desert Museum som fortæller historien omkring landskabet og de mennesker der ville bo der. Det var rigtig spændende og det er svært at forstå hvilket liv de har levet tilbage i midten af 1800-tallet.
Museet har også samling af rovfugle og der var en præsentation af hvordan de træner disse kæmpe fugle.


At være på museer i USA er en spøjs oplevelse, der er mange flere "kustoder" i udstillingen og det er svært at undgå at nogen begynder at fortælle om lige den ting de interesserer sig for. Det var samme oplevelse på Evergreen Avaition Museum.

Vi spiste frokost tilbage i lejligheden, både faster og Marie havde sendt mad med så vi har været velforsynede.

Den helt store grund til at folk tager til Bend er for at stå på ski på Mt. Bachelor, som ligger og troner i horisonten. Vi kørte ud til bjerget og kigge op på den høje hvide top, men undlod at tage derop og stå på ski.
Mt. Bachelor er ca. 3000m højt og ligger rimeligt frit så det er imponerende at komme kørende op imod. Bend ligger i ca. 1100m højde, så man mærker faktisk af og til at man bliver en smule forpustet hvor man ikke normalt ville blive det.Resten af eftermiddagen blev brugt på Deschutes Brewery hvor vi blev vist rundt og fik smagsprøver - og de kan bestemt godt finde ud af at lave øl herovre.Vi nåede også i biografen om aftenen og se Date Night. Filmen var vældig sjov og det er altid en oplevelse at gå i biografen herovre, det er en lidt anden kultur, lærrederne og biograferne er større og bedre end de vi har i DK. Der er ikke faste pladser så man kommer i god tid og der bliver så vist nærmest en ugerevy på lærredet så man har noget at fordrive ventetiden med.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar