09 april, 2010

USA 2010 - Hubble 3D, Spruce Goose og The Farms

I går kørte faster, onkel og undertegnede til Evergreen Aviation Center. Evergreen Aviation Center er et luft- og rumfartsmuseum skabt at Evergreen International som er et stort luftfartsselskab. Det er kæmpe stort og deres hovedattraktioner Spruce Goose, et Blackbird spionfly og et Titan II misil.

Desuden har de en IMAX biograf hvor vi startede med at se Hubble 3D som jeg har glædet mig til at se længe og det er noget af det mest fantastiske jeg nogensinde har set i en biograf. Optagelserne af arbejdet med Hubble teleskopet ude i rummet får en til at føle at man svæver over jorden og 3D effekten er udnyttet til sit fulde. At se rumfærge opsendelsen på den kæmpe IMAX skærm og i 3D var hele filmen værd i sig selv. Jeg ved at Hubble 3D kommer til Planetariet i Kbh i løbet af sommeren og så skal jeg ind og se denne film igen.Jeg kunne bruge flere dage på Evergreen Aviation Center, der er et utal af spændende fly, helikoptere, rumraketter og andre ting der har med luft- og rumfart at gøre. Et virkelig spændende sted og jeg ved jeg bliver nød til at komme tilbage da de inden længe får en rumfærge til udstillingen også.Efter at have brugt stort set hele eftermiddagen på fly kørte vi forbi farmene for at se på onkels køer og det arbejde han er i gang med derude for at få ryddet noget jord.Marie og JG havde inviteret på lækker aftensmad og det var spændende at se deres hus, det var kun et fundament da jeg besøgte dem sidst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar