17 april, 2010

USA 2010 - Hearst Castle

Sov længe og kørte af Highway 1 sydpå mod Hearst Castle.


At køre langs Stillehavskysten byder på imponerende udsigter hele tiden og man har nogen gang svært ved at bevare koncentrationen om at køre, hvilket kan være lidt farligt da vejen mange steder ligger yderst ude på klippen. Vejret var blå himmel og høj sol hele dagen, ikke det bedste når man skal bruge hele dagen i bilen.

Hearst Castle er et fantastisk sted, bygget af en rig avismand med en vision om at opføre et slot og blande det bedste fra sydeuropæiske slotte og moderne amerikansk byggemetoder. Det lykkedes også selvom slottet aldrig nåede at blive færdigt før han dødede, tror faktisk ikke det var planen at det skulle blive færdigt, det var vigtigere for ham at være igang det.


Det er kæmpe stort, selvom det er sydeuropæisk stil så er det meget amerikansk.


Jeg nåede ikke frem til en af de normale rundvisninger, men kunne komme med på en Garden & Vista selvguidet tur. Det betød desværre at jeg ikke kunne komme inden for i bygningerne. Tilgengæld fik jeg mulighed for at opleve solnedgangen fra Hearst Castle, som ligger højt på en bakketop med god udsigt over Stillehavet.Ingen kommentarer:

Send en kommentar