24 december, 2005

Julebryg nr. 28 - 32

Så er jeg nået i mål og har fået drukket 30 forskellige julebryg før juleaften. Det har været en sjov oplevelse og ganske rart få lidt afveksling i det man drikker op til jul, det ender alt for tit bare en i bunke sneøl men ikke i år.

Konklusionerne er få, langt det meste øl smager godt, meget ligner hindanden alt for meget, men der er enkelte der stikker ud. I aften til julemiddagen vil jeg drikke Stjernebryg fra Herslev Bryghus og Julebuk fra Søgaards Bryggeri, det har været de 2 øl som smager mest af jul som jeg oplever den.

Allerede nu begynder jeg at se frem til næste år og går med tanker om man det er muligt at lave det samme med snaps, 30 (eller måske 24) forskellige snaps i den sidste måned op til juleaften. Måske bliver det bare ølene igen, nu må vi se.

Tak til jer der har deltaget og hjulpet mig med at drikke alle disse forskellige julebryg og tak til jer der har fulgt mine referater af at have drukket dem.

Jeg har et par julebryg i overskud som jeg regner med at få drukket mellem jul og nytår, så der kommer sikkert en kort opfølgning på disse.

Rigtig god jul.  • Merry Christmas & Happy New Year fra Anchor Breewing i San Francisco. Denne øl er virkelig indbydende i sin lille buttede flaske og med rustik etiket. Smagen med mange krydderier lever helt op til udseendet, den er dog meget tør . (drukket 23. december)


  • Jule Pilsner fra Bryggeriet Fuglsang. Thisted Bryghus. Thisted Bryghus imponerer med antallet af julebryg de har på markedet og alle smager dejligt. Denne Det er en pilsner og med pilsner styrke men stadig masser af smag. Der er lidt for meget classic stil over den til helt at falde i min smag. Men den kan drikkes til næsten alt, også hvis man bare er tørstig. (drukket 23. december)


  • Christmas fra Du Boqc. Denne øl smager meget af frugt og uden at det bliver for meget. Havde forventet lidt mere af den, men den skiller sig ikke ud fra gennemsnittet. (drukket 23. december)


  • Cuvée de Noel fra CH'TI. En meget meget mørk øl og dejlig fyldig. Dette er absolut en af de bedste julebryg jeg har drukket i år. Behageligt møde og rigtig god at sidde og nyde stille og roligt i en stol eller i gode venners lag (tak for sidst Pia og Kristian). Helt sikkert på listen over de julebryg jeg skal have fat i til næste år. (drukket 23. december)


  • Delirium Christmas fra Huyghe Brewery i Belgien. Jeg stødte første gang på Delirium øllene for nogle år siden da min søster var i Bruxelles og her er der tale om deres julebryg. Man må have respekt for en øl der kalder sig delirium og har lyserøde elefanter på etiketten. Den er stærk, 10% lige ud. Smagen er fin, men anderledes og så stærke øl smager altid lidt af vin/alkohol og det gør denne også. (drukket 24. december)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar