06 december, 2005

The Fugees i Forum

Som nævnt tidligere er The Fugees genforenet og taget på Europa tur. I aften kom de forbi Forum og jeg var der sammen med Lars og Claus.

Opvarmningen var noget underligt noget, det lød meget lovende med optrædener af Alex, Anna David, Gypsies og Camille Jones. Men det var desværre en noget tam og roddet afære. Eneste rigtige lyspunkt var Gypsies som faktisk fyrede den af og det fungerede også næste da Camille Jones brugte Gypsies som band - men kun næsten...

Efter koncerten med Lauryn Hill på Havnescenen var vi noget nervøse for hvor længe vi skulle vente på The Fugees, men de faktisk på næsten til tiden. Det underlige var dog at det ikke var The Fugees der indledte, først spillede deres DJ i 20-30 minutter.

The Fugees indtog scenen og havde med det samme fuld kontrol over publikum, der blev spillet fra hele farveladen og blandet med numre fra de enkelte medlemmers solokarierer og enkelte lånte numre.

Som på havnescenen var lyden alt for høj, basen var simpelthen for voldsom til Forum. Dette trækker voldsomt ned da det stort set var umuligt at høre hvad Lauryn, Wyclif og Pras sang. Det er sikkert den samme lydmand, men han er blevet en smule mere døv.

Jeg havde som forberedelse til koncerten købt deres Greatest Hits og må sige at den overraskede mig med hvor meget og hvor tung hip hop The Fugees faktisk er. Dette opfyldte koncerten til fulde og der var gang i den.

Men The Fugees er Wyclef Jean og ikke så meget Lauryn Hill som jeg hade troet. Wyclef et energibundt uden lige og han kan skabe en stemning. Lauryn Hill ved også godt hvordan det skal gøres, men det er ikke meget hun fik lov til det i aften.

Opdatering (8. december): Nu har aviserne og andre medier fået offentliggjort deres anmeldelser og jeg lister dem her for fuldstændigheden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar