22 december, 2005

Julebryg nr. 19 - 27

Det har været en travl periode og lidt stille med julebryggene, men jeg har dog fundet tid til et par enkelte julebryg af og til, så her er seneste status.

Det må have været et fantastisk år for de danske bryggerier og øl-importører da det faktisk efterhånden er svært at finde udsalgssteder med et større udvalg julebryg. Næste år vil jeg vælge en lidt anderledes taktik og købe største delen af øllene midt i november hvor der er stort udvalg, så jeg ikke ender med at skulle løbe byen tynd for at finde de rigtige julebryg.


  • Jingle Ale fra Gourmet Bryggeriet i Roskilde hev jeg med i tasken da jeg skulle forbi Peter og forsøge på at redde hans computer. Øllen er en ganske god julebryg, adskiller sig ikke rigtig fra midterfelten men alligevel en god øl. (drukket 8. december)


  • Royal X-Mas fra Ceres fandt Peter i køleskabet efter vi var færdige med Jingle Alen. Den blå X-Mas er undervuderet, det er faktisk en rigtig god julebryg som lider kraftigt under sneøllens popularitet. Har smagsindtryk der minder om en blå cola og det er ikke helt skidt, man kommer faktisk næsten i festival humør. (drukket 8. december)


  • Julebryg fra Harboes er endnu en undervuderet julebryg. Den smager faktisk væsentlig bedre en Tuborgs sneøl og kan i denne uge sælge Netto en kasse for 50kr, det er et godt tilbud for en god julebryg. (drukket 13. december)


  • Santa C Ale fra Ørbæk havde jeg glædet mig til da jeg havde hørt meget godt om den. Oplevelsen levede ikke helt op til forventningerne, men det var primært fordi forventningerne var høje. Santa C Ale er en behagelig øl, men skiller sig ikke ud fra det store midterfelt. (drukket 13. december)


  • God Jul fra Nøgne Ø er en norsk julebryg, så den var jeg simpelthen nød til at smage. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har smagt en norsk øl og derfor viste jeg ikke helt hvad jeg skulle forvente. Men det er en rigtig god julebryg, den har en dejlig frugtagtig smag af jul. Behageligt møde og lidt skræmmende at vores nordlige naboer faktisk invaderer vores juleborde, først med Linie Aquaviten og nu med en dejlig øl. (drukket 20. december)


  • Christmas Ale fra Brooklyn Brewery. Broolyn laver nogle rigtig dejlige øl, men de formår ikke helt at fange det jeg forbinder med en julebryg. Jeg delte et par af disse med Claus, Kristian og Lars og må hellere for helhedens skyld nævne at de mente det var en rigtig god øl til maden. (drukket 20. december)


  • Kriek fra den Belgiske bryggeri Boon er med i denne liste fordi jeg gerne ville finde en øl der passer til ris ala manden. Dette er en frugt øl men en kraftig smag af kirsebær og det er en lidt speciel oplevelse. Om jeg kan lide den fandt jeg ikke helt ud af, der er ikke meget øl smag i den men jeg tror faktisk den passer meget bedre til ris ala manden end den citronfromage den blev drukket til i går aftes. (drukket 20. december)


  • Julebryg forsøg nr. 27 fra Thisted Bryghus. Jeg var forbi Barley Wine i min jagt på de sidste julebryg og fik deres sidste flaske af dette test bryg. Det er en dejlig øl og en unik oplevelse at drikke en øl der sikkert ikke vil kunne findes i handlen til næste år og hvis den gør, så under hvilket navn? (drukket 20. december)


  • Cornelius Julebryg 2005 fra BrewPub i København. Dette er en anderledes julebryg, der er nemlig tale om en hvedebock. Jeg har faktisk tidligere ledt efter en hvede julebryg men uden held, så det er godt at jeg faldt over denne til sidst. Den smager af hvede øl, men er mørk og uklar. Den smager af hvedeøl og samtidig af jul, men er lidt tung at drikke som bock nu engang er. Men er med helt i toppen af de julebryg jeg har smagt i år. (drukket 20. december)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar