05 september, 2011

USA Vest 2011 - dag 8

Vågnede i Virginia Cita, en gammel mine by forvandlet til turist mål. Som skrevet var weekenden Civil Wars weekend, men re-enactment af diverse slag var først sent på dagen så vi gik ud og kiggede på byen som stadig har de fleste af de gamle bygninger og spiste morgenmad på en saloon.De gamle bygninger har alt hvad man forventer, overdækkede sidewalks af brædder (boardwalks? noget vi diskuterer ;-) De er som taget ud af en gammel western, desværre er de fleste noget forfaldne når man kigger efter og det er ikke mange der er beboede ud over butikken i stueplanet. Men der er masser af stemning.


Dagen var en transport dag, som vi valgt at lægge forbi Lake Tahoe, hvor vi nåede at bade og få lidt af fornemmelse for hvordan USA holder fri i Labor Day weekend, ikke noget vi havde tænkt over og som skulle komme til at bide os lidt senere på dagen.


Vandet var meget friskt, Lake Tahoe ligger meget højt og indeholdet er smeltevand fra de omkring liggende bjerge. Det er den 2. dybeste sø i USA over 500m og indeholder enorme mængder af helt krystalklart vand. Den er et yndet udflugtsmål, hvor man dyrker alle former for underholdning på vandet, spiller golf, hygger sig i byerne, tager op og stå på ski (også om sommeren) - der er vist det hele hvis man skal underholdes, på Nevada siden ligger der endda en ordentlig bunke casioner.

Målet for dag var at komme tæt på Napa Valley, men ikke nærmere bestemt. Valget blev derfor ret tilfældigt og endte med at vi ville køre ud og se solnedgangen over Stillehavet ved Bodega Bay (valgt helt tilfældigt ud fra navnet på vores store Californien kort).

Det var spøjst at køre ned fra højsletterne vi har kørt i de sidste mange dage, pludselig var der bjergskråningerne beklædt af høje graner og et helt andet landskab.


Som vi nærmede os kysten blev det ret klart at der ikke ville være en solnedgang at se på, der var rigtig meget havgus og da vi nåede kysten var det helt overskyet. Men det var nu alligevel en dejlig oplevelse at stå på kanten af Stillehavet og høre lyden af de store bølger brydes.

Helt uforudset var det at Labor Day Weekend er en af de store rejse ferier herovre og derfor var alle moteller og hoteller opdaget i Bodega Bay og omegn. Vi endte med at køre tilbage af samme rute vi havde taget derud og selv i Petaluma var alt optaget, vi fik endda at vide at vi skulle 1 time mod nord for at finde et ledigt værelse. Med lidt hjælp fra vores GPS og lidt ringen rundt fandt vi dog et værelse i Santa Rosa kun 10min nord for Petaluma, som vi skyndte os at køre efter og heldigvis fik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar