07 september, 2011

USA Vest 2011 - dag 10

Labor Day og vi (læs jeg) havde planlagt at vi skulle på skovtur. Efter at have overnattet på Calistoga Inn, rigtig hyggelig sted med eget bryggeri, restaurant og pub, manglede vi kun et kort lille stykke ind til San Francisco hvor vi skal bruge de sidste dag før vi drage til New York.


På vej til skoven kom vi igennem Petaluma og jeg benyttede lejlighed til at slå forbi The TWiT Brickhouse, der selvfølgelig lukket fordi det var Labor Day men stadig sjovt at se. (Giver sikkert ikke mening for særligt mange, men der er nogle der ved hvad jeg taler om).

Skovturen var planlagt til Muir Woods, som er en kløft tæt på SF hvor der gror Red Woods. Disse enorme træer imponerer mig hver gang jeg ser dem og er igen ikke noget der kan tages gode billeder af eller forklares i ord - det skal opleves. Fordi det var Labor Day og alle havde fri var der rigtig mange andre der havde fået samme ide med at tage i skoven, men vi fandt heldigvis en parkeringsplads kun et par kilometre væk fra indgangen.


Skovtur er sat i system i Muir Woods, fordi der kommer så mange gæster er de første mange hundrede meter af stierne i skoven lavet som boardwalks og man skal holde sig på dem. Vi var så heldige at ankomme netop som den sidste af de 2 guide ture på dagen startede. Så en vældig hyggelig lille mand fortalte os alle fakta omkring Red Woods og andre små anekdoter omkring Muir Woods. Da han slap os løs tog vi en af de afmærkede ruter og heldigvis var der næsten ingen andre der havde valgt den rute, så vi kunne gå rundt og kigge op i trætoppene og blive benovet over kæmpe træerne, hvor de højeste i denne skov var omkring 70m.

Efter at have gået i skyggen, var det rart at komme ud i solen igen og vi tog en smuttur nord af Highway 1 for at få et blik ud over Stillehavet, der var jo godt tåget da vi forsøgte sidst og for at finde et sted til frokost. Vi endte i Stinton Beach, hvor der også var mange mennesker, men heldigvis fandt vi en parkeringsplads og et godt lille sted at spise.

Godt mætte vendte vi kølerhjelmen mod San Francisco, hvor der selvfølgelig var godt med trafik henover Golden Gate, men det gav os bare mere tid til at nyde broen og udsigten ind over byen.

Hurtigt check-in på Greenwich Inn, hvor vi nåede at se første sæt af Wozniackis kamp, som hun tabte heldigvis kunne vi senere læse at hun havde vundet og er gået videre - det bliver spændende om hun kommer hele vejen i år. Hun er meget populær herovre.


Vi en god tur op af Lombard St., den med hårnåle svingene og ned i Downtown, hvor vi efter en hurtig indskyldelse hoppede på en cable car hvilket betød at vi endte på Pier 39. Her fandt vi et godt lille, meget turistet, italiensk spisested med alt godt fra havet, lige det vi havde brug for.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar