09 september, 2011

USA Vest 2011 - dag 12

Morgenmaden på værelset, det gode brød fra Tartine og gode oste, så er dagen godt i gang.

Det var overskyet, som det vist er det fleste morgener i San Francisco. Men vores plan var alligevel at vi skulle ud og bade i Stillehavet, så vi kørte sydpå uden fast mål for at se om vi kunne finde en strand.

Vejret i SF og omegn afhænger meget af havgusen/tågen som kommer fra Stillehavet, når den kommer ind over land falder temperaturen hurtigt 10-15 grader. I de dage vi har været her, har man, selv når solen har haft overhånden kunne se denne lavt hængende "sky" ude over havet. På turen ned af Highway 1 kørte vi nogle gange i sol og andre gange i tåge alt efter hvordan kysten bugtede sig ind og ud.


Vi var ude og kigge på et par strande direkte ud til havet, men disse lå inde i det grå vejr og vandet virkede meget koldt. Det ene sted var jeg ude og soppe for at få en fornemmelse af temperaturen, det var koldt, pludselig stak en sæl hovedet højt op over vandet 10 meter fremme for mig og kiggede lidt fortørnet på mig som om den mente at mine fødder skræmte fiskene væk.


Men da vi kom til Santa Cruz var det rigtig godt vejr i bugten og vi fandt et lille spisested på kanten af havnen, hvor de serverede fish'n chips hvor fisken var lokal fanget torsk, det var vældig godt.


Godt mætte forsatte vi ud af molen hvor en flink lokal dame standsede os og pege ud i havnemundingen hvor en flok delfiner svømmede rundt og spiste fisk.


Lige ved siden af molen var der en stor flot sandstrand hvor vi fik brugt lidt tid og fik en god tur i bølgerne.

Eneste ting vi skulle nå resten af dagen var at spise på Tony's Pizza Napoletana, efter sigende det bedste pizza sted i SF og måske hele vestkysten. Man kan ikke bestille bord og der er typisk 1 times ventetid på at af få et bord, hvilket ikke er så skidt når man er forberedt på det og vi skulle da også vente en time på vores bord. Det er en god anledning til at finde en sted at få en drink før middagen.

Tony's Pizza er et vildt pizza sted, der gør tingen helt rigtigt, hver type pizza sin dej og sin ovn. Der er 4 forskellige ovne, en brændefyret ovn, en kulfyret ovn og to elektriske ovne. Ovnene bager ved forskellige temperaturer og nogle af dem bidrager også med smag til pizzaen.

Når man nu ikke har mulighed for at komme her så tit og gerne vil prøve lidt af hvert, så er eneste løsning at bestille godt med pizza. Så vi endte med at have 3 kæmpe pizza på vores bord - og det er der slet ikke noget galt i, der er tale om research og ikke aftensmad.Jeg havde bestile en New Yorker (sød tomatsovs, ricotta og 2 slags pepperoni) bagt i kulfyret oven og en Cal Italia (figen marmelade, balsamico og parmaskinke) bagt i brændefyret ovn. Else bestilte en pizza med pesto, spinat og mozarella ost.

Det var rigtig gode pizza,  New Yorker klart den bedste, Cal Italia en anelse for sød og for meget ost. Der var rigeligt med pizza og selv om jeg åd mig stop mæt var der ingen mulighed for at vi fik spist op, så er det godt at man kan få resten med hjem i pizzaboks - det blev gemt til frokosten i morgen.

Jeg var nød til at gå hjem og slå mave efter den grundige pizza research og vi var så heldige at der på to (2!) af de hundrede tv kanaler vi kan modtage på motellet kører Venner kavalkade, lige det vi havde brug for og det var svært at få slukket for TV'et...


1 kommentar:

  1. Vækker minder fra vores 2006 tur - dejligt med US Pizza !!

    SvarSlet