02 november, 2005

Skidt Sony

Nu jeg er ved at beklage mig over Sony så faldt jeg over dette indlæg "Sony, Rootkits and Digital Rights Management Gone Too Far" af Mark Russinovich (fundet via dette indlæg på Slashdot).

Mark Russinovich fortæller at der blev installeret et rootkit (wikipedia) da han ville lytte til en cd beskyttet af DRM (wikipedia) fra Sony, på sin computer. Uheldigvis for Sony arbejder Mark for Sysinternals som blandt andet lever af at lave programmer der kan afsløre rootkits på ens computer, så han har lavet en udførlig og veldokumenteret beskrivelse af deres svinestreg.

DRM er i sig selv skidt, men (måske) tåleligt. Men, hvis Sony og andre paranoide firmaer vil begynde at invadere deres kunders pc'ere i et misforstået forsøg på at bevare kontrol over deres indhold, så er det altså rigtig rigtig rigtig skidt.

Sysinternals har et gratis program kaldet Rootkit Revealer (RKR) som jeg første gang hørte om i Security Now! with Steve Gibson, Episode 9: Rootkits, med Steve Gibson fra Gibson Research og ShieldsUp og SpinRite berømmelse, for en god uges tid siden. RKR blev øjeblikkeligt en standard del af min Windows sikkerhedspakke (indeholder bla. AVG Anti Virus Free Edition, Kerio Personal Firewall og selvfølgelig Mozilla Firefox), programmet er meget simpelt at bruge og det giver en rar fornemmelse at vide at man har fuld kontrol over hvad der er installeret og kører på ens computer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar