14 november, 2005

Curtis Stigers på JazzHouse

Der er noget jazz jeg hader og der noget jazz jeg elsker, derfor var jeg i aften på JazzHouse for at se Curtis Stigers.

Det er ikke mange måneder siden han sidst var i Danmark, dengang i Operaen i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival. Med koncerter så tæt på hinanden var jeg lidt nervøs for om det var for tidligt at gå til koncert med ham igen, men det var det absolut ikke. I aften var første af i alt 3 udsolgte koncerter på JazzHouse, at de er udsolgt er heldigt ellers skulle jeg måske have været til koncert igen i morgen.

Det er altid en oplevelse at høre Curtis Stigers på en scene, udover hans formidable stemme formår han at underholde folk og binde koncerten sammen med små anekdoter. Som i Operaen støttes han af kvarteten Tri-Fi som er en fornøjelse at holde øje med, det er tydeligt at de nyder at spille og der leges nærmest på scenen.

Dem der undrer sig over hans stil skifte fra pop til jazz, bør opleve ham live som jazz sanger, så vil de straks forstå hvorfor.

Der var mange sammenfald med koncerten i Operaen, men man kan vel heller ikke forvente andet og når produktet er i topklasse kan man ikke andet en frydes. Koncerten består af en blanding af numre fra hans nye og gamle albums inklusive de gamle pop albums, men oversat til jazz. Han udfører også jazzede udgaver af numre af Police, Beatles, Bob Dylan.

Det forlyder at Curtis Stigers, næste gang han vender tilbage til JazzHouse, vil spille 5 koncerter i træk, så det er bare med at holde sig orienteret og sikre sig billet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar