23 november, 2005

Julebryg nr. 1 - 5

Det har været en langsom start, så indtil videre har jeg kun fået smagt følgende julebryg:

  • Tuborg Julebryg er klassikeren man næsten ikke kan undgå og det var da også den første der bød sig til. Der er ikke meget at fortælle om denne øl, den smager som den plejer af ikke alt for meget. (drukket d. 4. november)

  • Semper Ardens Christmas Ale fra Carlsberg blev smagt til forrige tirsdagsaften hos Lars, dette er en rigtig god øl som jeg også smagte nogle gange sidste år. Som jeg husker den, så er der ikke sket meget med smagen. En god fyldig let krydret øl, der kan drikkes til det meste.

  • Stjerne Bryg fra Herslev Bryghus fik jeg mulighed for at smage under Curtis Stigers koncerten i JazzHouse. Det er en virkelig god øl der rent faktisk smager af jul. Det skyldes af den har smagsnuancer der minder om KBs Nisseøl, hvilket for mig er indbegrebet af barndommens smag af jul. Der er mange yderligere smagsindtryk og det er en kompleks øl som klart kan anbefales. Man bør dog lige holde øje med at det er en ganske stærk øl på ca. 9%. (drukket d. 13. november)

  • Juleøl fra Brøckhouse drak vi veltilfredse efter koncerten og den smagte også fint men det var Stjerne Bryggen der var vinderen den aften. At vi beslutted os for lige at bruge en halv times tid efter koncerten og drikke Juleølen fra Brøckhouse har jeg siden fundet ud af var rigtig heldigt da jeg netop har læst at den er udsolgt fra bryggeriet og derfor skal man sikker til at være heldig for at finde den i forretningerne. (drukket d. 13. november)

  • Julius fra De 5 Gaarde blev serveret hos Claus i går aftes. Igen er man ikke i tvivl om at det er en julebryg, men den er noget mere afdæmpet i forhold til julebryggene fra Herslev Bryghus og Brøckhouse. (drukket d. 22. november)

I min research for at kunne hyperlinke ovenstående indlæg, slår det mig hvor dårlige mikrobryggeriernes hjemmesider er, ingen af ovenstående øl har sin egen dedikerede side som kan linkes direkte til på bryggeriet hjemmeside.

Tuborg, som ikke er et mikrobryggeri, har en kampagneside for Julebryggen, men den kan man være sikker på forsvinder så snart julen er overstået og så er linket dødt.

De andre bryggeriers sider er enten flash eller har alle bryggeriets øl beskrevet på en enkelt side, hvor man skal scrolle helt i bund for at finde julebryggen. Det gør livet surt for folk der gerne vil skrive om øllen og sende deres læsere til mikrobryggeriernes hjemmesider. Hvis der nu var en side (URL) per øl type, på bryggeriernes hjemmeside, ville det være muligt præcist at definere hvilken øl det er man skriver om, blot ved at inkludere linket til øllens side (URL).

Hmm, et lille surt opstød ikke på grund af øllene, men bryggeriernes hjemmesider.

Opdatering: 1. december: Jeg er blevet korrigeret og man har fortalt mig at jeg til tirsdagsaftenen for 2 uger siden fik serveret en Carlsberg Semper Ardens Christmas Ale. Ovenstående liste er selvfølgelig blevet opdateret og lister nu også denne øl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar