16 november, 2005

Podcasts jeg lytter til

Følgende er en hurtig summering af de podcasts jeg lytter til, listet efter hvor vigtige de er for mig - altså de øverste på listen bliver lyttet til først, hvis det er tilgængelige. Der er efterhånden så mange gode podcasts at det ikke er altid jeg når at lytte til dem alle, hvilket ærgrede mig i starten, men ved at være opmærksom på at det er nødvendigt at prioritere er det blevet helt godt.

Jeg finder typisk nye podcasts ved at de bliver omtalt i forbindelse med noget jeg læser på nettet eller de bliver omtalt i et af de podcasts jeg lytter til. Men der findes oversigter om podcasts på nettet hvor det er muligt at søge på emne, sprog og den slags. Et par eksempler på sådanne er Indiepodder som er det oprindelige directory og Podcast Directory som er lidt mere avanceret.

De fleste af nedenstående podcasts er tilgængelige på ugentlig basis, enkelte udsendes dagligt og andre har en tilfældig cyklus. Det fremgår vist tydeligt at jeg interesserer mig for teknologi og det

Harddisken fra DR P1

Beskrivelse: Harddisken er DRs populær teknologi magasin på P1. At dette program bliver udsendt som et podcast er en af den bedste beslutning DR har taget, Harddisken bliver sendt på de underligste tidspunkter i radioen og derfor skulle jeg virkelig koncentrere mig for at få lyttet til det hver uge. Faktisk har jeg i godt et år før det blev til et podcasts, rippet den streamede udgave for at kunne lytte til den på min MP3 afspiller.
Frekvens: Ugenligt
Spilletid: 90min.

TWiT (This Week in Tech)

Beskrivelse: Leo Laporte samler hver uge et panel som diskuterer ugens teknologi nyheder. Meget underholdende og meget informativt.
Hjemmeside: this WEEK in TECH.
Frekvens: Uge.
Spilletid: 60min.

Diggnation

Beskrivelse: Ekstremt enkelt koncept, 2 gode venner i en sofa, drikker øl og diskuterer ugens tophistorier fra deres website . Digg er et socialt netværk hvor folk kan markere hvilke historier/links de "diggs", på denne måde skabes der en fælles bevisthed om hvilke historier medlemmerne mener er de mest interessante. Kevin og Mike er meget underholdende at lytte til imens de får diskuteret sig igennem ugens historier og de formår samtidig at putte en masse relevant baggrundsviden ind også. Digg er en god hjemmeside at bruge til at holde sig orienteret om hvad der rører sig på nettet, for eksempel siderne Digg Topstories og Digg Spy er gode at bruge til at holde sig orienteret. Den sidste Digg Spy opdateres automatisk med de seneste historier der er blevet "digged" og giver et umiddelbart billede af hvad der rører sig på nettet netop nu.
Hjemmeside: Diggnation
Frekvens: Ugenligt.
Spilletid: 45min.

Security Now

Beskrivels: Endnu et Leo Laporte podcast, her sammen med Steve Gibson som er kendt for nogle fantastikse produkter, f.eks. Shields-Up! og SpinRite. Han er også meget vidende om sikkerhed og det er i denne funktion han sammen med Leo fortæller om diverse aspekter af sikkerhed i forbindelse med brug af computere. Niveauet er for alle og alle bør lytte til dette podcast for at holde sig orieteret om hvordan man sikrer sig og ikke mindst hvorfor man skal sikre sig.
Frekvens: Ugenligt.
Spilletid: 30min.

Daily Source Code af Adam Curry

Beskrivelse: Adam Curry er en af opfinderne af podcasting, han skrev det første script der automatisk downloade mp3 filer fra et RSS feed og flyttede dem til hans iPod, derfor refereres der også tit til som "The Podfather". Han har en fortid som radio DJ og MTV VJ,så kvaliteten af hans podcasts er i top og bruger Daily Source Code (DSC) til at eksperimentere og fortælle om hvad der sker inden for podcasting verdenen. Han forsøger at udsende et podcasts alle hverdage, men han rejser meget og derfor forekommer der relativt tit udfald i den daglige frekvens.
Hjemmeside: Adam Curry.
Frekvens: Dagligt.
Spilletid: 45min.

Gillmor Gang

Beskrivelse: Hver uge samler Steve Gillmor et panel og diskuterer et eller flere emner han mener er vigtige. Det er virkelig kompentente mennesker han får samlet og derfor er dette podcast en uudtømmelig kilde til at skabe sig baggrundsviden om hvad der rører sig i den teknologiske verden.
Hjemmeside: Gillmor Gang
Frekvens: Ugentligt
Spilletid:80min

Natursyn fra DR P1

Beskrivelse:Natursyn handler om landskabet, om livet i landskabet og om vore oplevelser i naturen. Jens Olesen tager lytterne med ud i naturen, alene eller sammen med en, der kan fortælle om sit engagement i og sin begejstring for naturen.
Hjemmeside: Natursyn
Frekvens: Ugenligt
Spilletid: 55min

Ugen på spidsen fra DR P1

Beskrivelse: Velkommen til Ugen på spidsen. I grænselandet mellem samtalen og baggrundsinterviewet går Claus Hagen Petersen hver uge tæt på tre gæster, der hver har spillet en rolle i den forgangne uges begivenheder. Gæsterne spænder vidt - fra sportsstjernen over den faglige ekspert til politikeren og kulturpersonligheden.
Hjemmeside: Ugen på spidsen
Frekvens: Ugenligt.
Spilletid: 90min

IT Conversations

Beskrivelse: IT Conversations (ITC) er ikke et normalt podcast, men en organisation der har specialiseret sig i at optage foredrag fra diverse konferencer og stille dem til rådighed som podcasts. Mængden af foredrag der kommer igennem ITC er imponerende og der er typisk 2-3 stykker jeg skal høre om ugen. Emner er ikke kun IT som navnet kunne antyde men også filosofi, nanoteknologi, bioteknologi og så videre. ITC har også et par faste podcast de selv producerer, men det er foredragene der er interessante for mig - næsten som at være der selv.
Hjemmeside: IT Conversations
Feed: Der er flere forskellige, så man kan abonnere på en speciel type foredrag men alt er samlet i dette feed http://www.itconversations.com/rss/recentWithEnclosures.php

60 Minutes fra CBS News

Beskrivelse: Nyhedsmagasinet 60 Minutes har også et podcast, så vidt jeg kan høre så er det blot lydsiden fra enkelte af de indlæg de har i tv programmet. Men det er stadig værd at lytte til, det er baggrundsjournalistik af den bedste slags.
Hjemmeside: 60 Minutes

Ingen kommentarer:

Send en kommentar