15 juli, 2005

Lørdag på festivalen

Lørdag morgen blev jeg inviteret med i kolonihavehus for at få et bad og en god brunch. Badet gjorde mig overraskende frisk, det var nemlig koldt men ganske rart. Desværre fandt vi under brunchen ud af at jeg ikke var kommet i seng kl. 24 som jeg regnede med da jeg stod op kl. 7:45, men først kl. 3:30 - det kan man godt blive en smule træt af - maden smagte dog dejligt.


Med truende regnskyer væltende ind fra vest tog vi tilbage til festivalpladsen for at se Bikstok Røgsystem (anmeldelse på Gaffa.dk) spille på Arena. Heldigvis valgte skyerne at forbarme sig og lod regnen falde alle andre steder. Personligt synes jeg ikke koncerten var noget specielt og jeg tror jeg må konkludere at jeg ikke forstår mig på hip hop reggae - i retrospekt ville jeg nok have nydt lidt dansk R'n'B med Karen på Pavilion.


Efter Bikstok var det tid til Strawberry Magaritas i tømmer containeren, det er et altid festligt indslag og giver en god basis for resten af lørdag aften.


Efter lidt vandkamp, var det tid at komme forbi mediebyen og ønske Signe tillykke med fødselsdagen. Mikkel K. har siden de blev anonceret sagt at vi skulle over og høre Eskobar på Odeon. Musikken var fin, men det er ikke så meget jeg kan huske da Kristian og jeg fuldstændig optaget af at lege med plastik soldater.


Jeg nåede at drikke en del af Signes fødselsdagsøl før jeg drog til Metropol for at høre Röyksopp (anmeldelse på Gaffa.dk). Det var en af de koncerter jeg skulle høre på festivalen. For nogle år siden, samtidig med at de havde en hit på Boogie, var Röyksopp opvarmning for Moby i Valby hallen og der gjorde en rigtig god figur. Koncerten på festivalen var også en absolut højde punkt.

Den kvikke læser vil have bemærket at jeg linker flittigt til Gaffas anmeldelser af koncerter på årets festival og det er der 2 grunde til. Hovedsageligt fordi Gaffa.dk er et mægtig vellykket site med rigtig mange gode artikler, nyheder og anmeldelser, men også fordi jeg før festivalen deltog i en af deres konkurrencer og i denne uge har jeg vundet det seneste Röyksopp album "The Understanding".


Så var det Green Day (anmeldelse på Gaffa.dk) på Orange. Jeg vidste godt, på forhånd, at Green Day er et band med nogle år og plader på bagen som for nylig er blevet genopdaget. Men jeg kendte kun deres seneste hits, så derfor overraskede det mig lidt at de havde så mange gode numre jeg aldrig havde hørt før.

De snød dog lidt og brugte nogle billige tricks for at få publikum til at gå helt amok. De inviterede blandt andet en trommeslager, en basist og en guitarist fra publikum op og spille en nummer. Og det havde været ude at købe de store fyrværkeri batterier.


Duran Duran skulle selvfølgelig opleves helt oppe foran. De holdte lidt igen med at spille deres super hits men de kom til sidst og det løftede koncerten. Det var kæmpe stort at få lov til at skråle med på hits fra den tid da man gik i folkeskolen


Godt brugt, men stadig på benene drog jeg over til Metropol, denne gang for at høre Carl Cox endnu en gigant inden for sit felt. Han fyldte telten med volumiøs dansemusik og man kunne ikke andet en overgive sig og forsøge at danse med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar