23 juni, 2005

Bossen alene i Forum

For nogle nåneder siden skrev min søster til mig og spurgte om vi ikke skulle som vi kunne få billetter til Bruce Springsteen i Forum. Det lykkedes og nu sidder jeg i sofaen med den bærbare på knæene og prøver at skrive noget kløgtigt om aftenens koncert.

Jeg må starte med at sige at den var meget anderledes end jeg havde forestillet mig. Forestil Jer den sidste rock koncert I var til og fjern lysshowet, larmen, udskænkning af øl, orkesteret og stil diverse instrumenter på scenen, tænd en smule lys og lad Bruce Springsteen gå på scenen. Sådan var udgangspunktet for koncerten og det var en oplevelse for hjernen, i modsætning til så mange koncerter hvor musikken hovedsagligt opleves i kroppen.

Alle tilskuere sad ned og vi var stille, så stille at det blev en del af musikken. The Boss spillede en mængde sange jeg aldrig har hørt før og jeg kan godt ærgre mig en smule over at jeg ikke havde forberedt mig bedre til denne koncert. Men alligevel var det en stor (og krævende) oplevelse at kunne lade sig glide ind i musikken og lytte til teksterne - og ind imellem kom der sange som jeg kunne genkende også selvom de blev udført solo af chefen.

En rigtig dejlig aften også selv om der var kæmpe lang kø p.g.a. Billetlugens underlige system med at gøre billeterne så personlige at man skal vise billedlegitimation når man går ind, dette skabte nogle voldsomt lange køer uden for Forum. Det tog min søster og mig ca. 30min. at komme ind og det lykkedes dem vist at få alle ind lige til kl. 20:00 hvor koncerten skulle starte. Koncerten startede en smule forsinket, vist hovedsageligt fordi Forum skulle nå at sælge vand og øl til de sidst ankomne, da der ikke var udskænkning under koncerten.

Jeg føler lidt Billetlugen forsøger at løse et ikke eksisterende problem, de fokuserer blindt (hvis man kan det?) på billethajerne og kommer lidt til at overse alle os andre der bare gerne vil til koncert. Og billethajer har vel for den sags skyld deres berettigelse?

En helt igennem vellykket og overraskende aften. Vi sad midt i salen og derfor er mine billeder ikke så gode som jeg kunne have ønsket, men de illusterer faktisk meget godt stemingen ved koncerten.

Diverse om Bruce Springsteen jeg er faldet over i den seneste tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar