14 januar, 2007

En rigtig blogger påmønstrer Galathea 3

Advarsel: Dette indlæg bryder min Galathea stilhed, jeg var selvfølgelig med på Amaliekajen for at sende Galathea afsted men blev meget hurtig skuffet over niveauet for hvordan de havde valgt at bruge nye medier. Derfor syntes jeg ikke rigtig der var noget godt at rapportere om Galathea og valgte derfor at holde radiostilhed om Galathea ekspeditionen. Det er nok lidt uretfærdig, der har været mange gode historier, men det er for svært at følge med og ikke mindst umuligt sammensætte sit eget hold af stemmer at lytte til - forhåbentlig får jeg på et tidspunkt forfattet et større indlæg om de ting jeg mener Galathea mangler i den sammehæng.

Men den gode nyhed er at Lars Kolind er steget ombord på det gode skib Vædderen og i den forbindelse er der endelig kommet en person ombord der forstår hvad en blog er og hvordan en sådan skal bruges. At der samtidig er tale om en erhvervsmand der kan bringe et nyt syn på sagerne gør det ikke mindre spændende at følge med i.

Så vidt jeg kan se, så blogger Lars Kolind primært på hans egen blog Kolind Kuren som han oprettede i forbindelse med udgivelsen af en bog af samme navn. Jeg har ikke læst bogen, men har fulgt hans skriverier på bloggen af og til og Lars Kolind er bestemt værd at lytte til. Og hans blog har selvfølgelig et RSS feed så det er let at lytte med.

Desværre ser det ud til at Lars Kolind også er tvunget til at skrive indlæg på hans "weblog" på Galathea ekspeditionens hjemmeside, hvilket jo faktisk ville være fint hvis ikke lige Galathea ekspeditionen har fravalgt en af de vigtigste egenskaber ved weblogs, deres weblogs har ikke RSS feeds. Derfor er man tvunget til at opsøge hjemmesiden for at læse hvad deltagerne skriver.

En anden forskel på Lars Kolinds egen blog og hans Galathea "weblog" er at det ikke er muligt for læsere at kommentere på indlæg på Galathea "webloggen". Det er det heldigvis på hans egen blog og folks kommentarer er mindst lige så interessante at læse som hans oprindelige indlæg.

Men ud over de forbehold, så det bliver interessant at følge hvad han skriver, så håber jeg også han kan rykke lidt ved de andre deltageres opfattelse af de nye medier og måske nå at rette lidt op på hvordan de bruger dem.

Note: Jep igen brokker jeg mig over manglende RSS feeds og jeg har vist aldrig rigtig redegjort hvorfor jeg mener det er så vigtigt med disse RSS feeds, men det kommer senere i et indlæg der er under udarbejdelse...pøj, pøj, dette må ikke blive til en skriveblokeringsforbandelse, pøj, pøj

Ingen kommentarer:

Send en kommentar