06 oktober, 2005

Statsministerens åbningstale som podcast, NOT!

Jeg er måske lidt teknologi skadet, men jeg har netop siddet og brugt nogle minutter for at finde statsminister Anders Fogh Rasmussens åbningstale som podcast. En hurtig søgning på Google gav intet resultat og en søgning på Folketingets hjemmeside gav heller ikke noget resultat - det er simpelthen ikke godt nok?

Jeg havde hørt at det var muligt at lytte til åbningstalen som stream og fandt et link i denne artikel DR - Fogh: De svageste skal behandles godt, så nu er jeg igang med det gamle MPlayer trick, at dumpe streamen til wav og siden encode til MP3 eller Ogg/Vorbis, men det er jo ikke særlig let.

Under min søgen fandt jeg ud af at debatterne streames direkte fra folketingssalen, så næste skridt må absolut være at levere debatten som podcasts også. Tænk på hvilket historisk arkiv det kunne blive! Hvis man kombinerer live streamen med folketingets ugeplaner og en smule teknik kunne resultatet være lydfiler indekseret udfra hvad der bliver debateret, af hvem og hvornår. Disse lydfiler skal selvfølgelig stilles til rådighed som podcasts, så hvis man er specielt interesseret i trafikpolitik skal man kunne abonnere på et feed der leverer al debat om trafikpolitik i folketingssalen.

Ovenstående ville også være oplagt at indføre i de nye kommuner, så ville borgerne kunne følge med i hvordan politikkerne behandler de sager de interesserer sig for.

Og vi skal vel ikke stå tilbage for Det Hvide Hus' RSS feeds og podcasts? (fundet via dette indlæg på Biblog)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar