08 maj, 2005

Formel 1 - Live x2

Det er fantastisk rart at kunne følge med i Formel 1 sæsonen på TV2, selvom de har henlagt tidskørslerne til TV2 Zulu som jeg ikke kan se.

Men for at få den fulde oplevelse bør man unde sig selv, at have en computer foran sig der er forbundet til internettet og følge med på live timingFormula1.com. Live timing vælges fra forsiden og åbner et ekstra browser vindue med en Java applet.

Med live timing er det muligt at følge med i, hvad jeg tror er, de samme data som kommentatorerne har under løbet (og tidskørslerne). Det giver en hel unik oplevelse at kunne følge detaljeret med i hvordan de enkelte kører, også dem der ikke lige er fokus på i tv, klarer sig i løbet.

I live timing vinduet kan man vælge mellem 3 forskellige billeder Live Timing, Wheather & Speed og Lap Chart. Det er Live Timing der er mest interessant, men i et spændene løb og omkring pit stops kan det også være rigtig sjovt at følge med Lap Chart hvor man kan se hvordan kørerne skifter placering i løbet.

Ide til spilfirmaerne, begynd at samle løbs data og lav et F1 spil hvor det er muligt at køre med i et rigtigt formel 1 løb. Det må være muligt at lave en algoritme hvor man kan starte som hvilken som helst kører og se hvor langt ens evner rækker. Data skal selvfølgelig behandles på en eller anden facon, da alle tider jo er baseret på et handligsforløb i løbet og ved at introducere en spiller der overtager en bil i løbet ændres dette handligsforløb.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar