30 april, 2005

Logik følge eller land fly.

Min første indskydelse for titlen til dette indlæg var, "Det er jo sindsygt" og mere præcist kan det vist ikke skrives, læs og bedøm selv.

Dutch plans for iPod tax could kill MP3 industry

Logikken er jo klar nok, de, musikbranchen, har fået lov til at lægge gebyr på medier som cd-rommer og dvd'er som kompensation for de kopier der vil blive lavet af deres musik. Derfor skal dette samme gebyr jo også lægges på medier som harddiske. Hvis den ovenfor beskrevne lov bliver vedtaget i Holland betyder det et gebyr på €180 (~ 1340kr) for en 60GB iPod!

Jeg kan godt følge logikken, når der er gebyr på medier som cd- og dvd-rommer så skal der selvfølgelig også være på andre digitale lagringsmedier som harddisk og flash kort. Problemet er blot, at der ikke bør være gebyr på medier som cd- og dvd-rommer når musikbranchen samtidig har fået lov til at kopi beskytte deres udgivelser. De har endda fået det gjort ulovligt for forbrugerne at omgå en sådan og dermed faktisk gjort det umuligt for forbrugerne at flytte deres lovligt købt musik fra en cd til deres dyrt, måske i fremtiden rigtigt dyrt, indkøbte mp3 afspiller.

Til politikkerne, start venligst med at få ryddet op i hvilke gebyrer der er rimelige at opkræve, før I begynder at bruge logikken til at indføre nye gebyrer.

Og husk at en stats love er til for at beskytte borgerne og ikke en musikbranche der har eksisteret mindre end 50 år og måske ingen berettigelse har i fremtidens samfund!

Et par andre indlæg om forslaget

Ingen kommentarer:

Send en kommentar