01 september, 2014

USA 2014 - Road trip, kyst og Napa

Efter nogle dejlige dage i San Francisco, hvor vi har fået gået igennem byen på kryds og tværs, så var det nu tid til at få brugt vores lejede bil og komme ud og kigge på nogle af de storslåede naturoplevelser man finder i USA. 

Efter et sidste besøg på Mel's Diner, pakkede vi bilen og kørte afsted nord på. Der er ikke langt fra vores motel til Golden Gate, som altid gør sig godt, ikke mindst når solen skinner fra en sky fri hmmel. 

Herfra drejede vi ud på Highway 1, som løber helt ud på kanten af Stillehavet. Mange steder en rigtig krøllet vej, hvor man kører op og ned og ind og ud af små kløfter, men den giver også en masse fantastiske udkig over Stillehavet og den variende kyst, nogle steder med kig til store fritlagde klipper fra toppen af en klippekant, andre gange hvide sandstrande og bølgende grønne bakker. Det er en tur man bør unde sig selv at køre mindst en gang i sit liv. 


Vi skulle ikke hele vejen mod nord, men drejede strategisk fra, så vi endte i Anderson Valley hvor vi gjorde holdt til en besøg på Anderson Valley Brewery. Det er et bryggeri som man af og til kan få øl fra i DK, så vi ville besøge dem og se hvad af anden øl de kan byde på. Det var varmt, men dejligt at sidde i skyggen af humleplanterne på deres terasse og nyde et par af deres øl. 


Else overtog rattet og bragte os videre til næste stop, lige syd for dalen ligger Francis Ford Coppolas vinslot, hvor Marianne og Else smagte på hvidvine. Der var nu meget andet at lave end bare vinsmagning, der er en stor udstilling af rekvisitter fra Coppolas film og ikke mindst en udstilling af de Oscars og andre filmpriser han har modtaget, ganske i imponerende. 

 Der er stor swimmingpool, restaurant og bar, så det er et sted man kan hænge ud en hel dag. Vi skulle dog videre til Calistoge, hvor vi havde booket os ind på Calistoga Inn & Brewery. Et dejligt lille sted midt i vinland, hvor man både kan overnatte, spise på deres restaurant, drikke deres eget øl og få et par gode gin tonics i pubben. Else og undertegnede har været her et par gange før og selv om der er toilet og bad på gangen, så kan jeg kun anbefale det. Det viste sig hele etagen med værelser har været brændt siden vi var der sidst, så alle værelser var i topstand og toilet/badeforhold er også blevet renoveret og indrettet noget smartere end oprindeligt.

Udvalget af gin i baren var turens hidtil bedste, så det blev en relativ sen aften i baren, hvor vi også fik en god lang snak med ejeren af baren Christian Curtis. Han havde danske aner, en dansk (tip)bedstefar, som oprindeligt havde heddet Petersen, men skiftede til efternavn fordi lønudbetalingen dengang gik efter navneopråb i alfabetisk orden og ved skifte til Curtis kunne han nå hjem til weekend hos sin kone flere timer tidligere end ved at holde fast i Petersen. 


Næste dag kørte vi ned igennem Napa Valley, med et, tidligt, stop til en vinsmagning på Grgich Hills en af de klassiske vingårde i Napa. 


Der ligger en kæmpe Dean & Deluca, som blev rundet og shoppet lidt diverse delikateser. Vi nåede også forbi et outlet, så Brian kun købe nye sko. 

Vi spiste frokost i Napa og fik også et par af følgerne af jordskælvet fra vores første nat i SF. Der var gader der var afspærrede fordi facaden på bygningerne var styrtet sammen og værst af alt, så var strømmen gået på den Gott's Roadside (klassisk burger sted) vi havde regnet med at skulle spise frokost på.

På vejen ud af Napa kom vi tilfældigt forbi Napa Smith Brewery, der var heldigvis tid til en hurtig smagsprøve. 

Målet for dagen var Mariposa, en lille by som ligger tæt på indgangene til Yosemite. Der er ca. 1.700 indbygger i Mariposa, men det er rigeligt til at have eget bryggeri, som selvfølgelig har et taproom hvor de udskænker deres eget øl. Vi var dårligt kommet inden for døren før vi var genkendt som danskere af bryggeriets nye brygmester. En svensk/amerikaner som havde boet omkring 20 år i Stockholm. Det var mægtig hyggeligt og de lavede også nogle gode øl. Ingen kommentarer:

Send en kommentar