03 september, 2014

USA 2014 - Death Valley og 4 stater

Dagen efter de store oplevelser i Yosemeti var planlagt til en laaaang køretur, mere end 700km fra Bishop til foden af Zion. 

Der var ikke planlagt mange stop på vejen og det der var forventet som den største oplevelse for dagen var Death Valley. Turen ned fra Bishop til Death Valley er på et par tusind højdemeter igennem et ikke alt for inspirerende landskab, men den fremtrædende goldhed når man når Death Valley er i sig selv imponerende. Og når man når ned til Bad Water Bassin, som ligger omkring 80m under havets overflade og hvor temparuten er over 40°C, så er man bare glad for at det er i Danmark man bor, hvor selv den varmeste sommer er til at klare og ting kan gro. Det er et sted ud af en science fiction roman og får også en til at tænke på hvor vildt det er at vi på vores planet er begunstiget fortrinsvist med områder hvor vores form for liv kan eksistere og heldigy at det ikke er omvendt og primært ser ud som Death Valley. 


Fra Death Valley var det bare afsted, der var ikke planlagt meget der skulle ses indtil vores hotel i Zion. Herude fører alle veje til Las Vegas, så vi fik en lille teaser til de sidste par dage for vores tur som i skal tilbringe i Las Vegas. 


Turen bød på krydsning af 3 stats grænser, først skulle vi over grænsen mellem Californien og Nevada, derefter Nevada og Arizona og til sidst Arizona og Utah. Den sidste skal man huske at stille tiden en time frem. 
Denne tur, som forventet blot skulle være lang og uden de store oplevelser tog r.... på os. Et sted på den lange lige vej fra Las Vegas til Arizona er det ikke rigtig til at se hvor motorvejen skal forsætte. Vejen fører blot lige ind i et klippemassiv, heldigvis viser det sig at der findes en smal kløft hvor motorvejen er blevet snørklet igennem. Helt fantastik, fra at køre i noget relativt fladt til pludseligt at have meget høje klippeformationer på begge sider.


Da kløften sluttede, var det ikke slut med den imponerende udsigt, i bund og grund blev kløften blot breddere, der var stadig høje flotte klipper på alle sider og sådan forsatte det til Zion. 

Hvis man godt kan lide øl er Utah ikke det mest oplagte sted at tage til, de har nogle underlige love på det felt og jeg lærer nok aldrig helt at forberede mig på dem. Denne gang troede jeg at jeg havde fundet den smarte løsning, vi skulle bo på et hotel med bryggeri i kælderen, så vi glædede os efter den lange køretur til at få et par spændende øl. 


Der var også ganske rigtigt et bryggeri i kælderne, men hotellet solgte ikke øl fra bryggeriet og i øvrigt så kan man ikke bare drikke en øl, der kan kun serveres alkohol i forbindelse med et måltid. Vi var også relativt sent fremme, så derfor røg vi direkte i restauranten og heldigvis viste det sig at de havde et fint udvalg i andre mikrobryg fra Utah. Så vi fik alligevel smagt et par øl den aften, dog var alle under 4%, det,er igen en af de underlig Utah regler. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar