29 august, 2011

USA Vest 2011 - dag 2

Jeg var jo kommet tidligt op og skulle lave en plan for dagen. Vores oprindelige plan var at bruge lørdagen på at drive rundt i Las Vegas og så skulle til koncert. Mandag ville vi være kørt "tidligt" afsted mod Grand Canyon og stoppe forbi Hoover Dam på vejen. Nu kommer Else, forhåbentlig, først sent mandag aften så jeg skulle selv finde på noget at få tiden til at gå med.

Min plan blev at leje en bil og køre til Hoover Dam og så se hvad jeg ellers kunne nå og så selvfølgelig koncert om aftenen.

Budget har en skranke her i hotellet, hvor jeg gik ned da de åbnede for at høre om der var en billig bil jeg kunne leje. Det var der ikke, men jeg lejede den billigste de havde for dagen og endte med en helt ny folkevogn Jetta, som de alle var vældig begejstrede for - det var der bestemt ikke grund til, den jeg endte med havde voldsom understyring og klimaanlægget kunne ikke følge med varmen her i Las Vegas (44+ grader).

Hoover Dam er overvældende, jeg var der sammen med mine forældre for 20 år siden og det gjorde et stort indtryk. Det er et imponerende bygningsværk.


Jeg startede med at købe adgang til The Power Plant Tour hvor man kommer helt ned i bunden af konstruktionen og se det ene af de 2 krafværker som leverer strøm til 1 million mennesker og ser andre dele af dæmningen.

Igen, det er simpelthen et imponerende bygningsværk og det bedste måde at beskrive mig på når jeg går rundt sådan et sted er vel som en "måbende turist". Det hele er så stort at det er svært at tage gode billeder af, så I må nøjes med disse og ikke så mange ord heller.

For ikke så længe siden har de bygget en ny bro så trafikken fra Las Vegas til Arizona ikke længere skal over dæmningen, det giver også god mening da der kun er et enkelt spor i hver retning over dæmningen - men jeg har dem lidt mistænkt for at det mest er terrorsikring.


Den nye bro er, vistnok (tilfældig turist fra stedet der tidligere havde den), 3. højeste bro i USA og den ser også imponerende ud som den hænger højt over dæmningen. Den er samtidig det bedste sted at få det fulde overblik over dæmningen og der er heldigvis lavet et fortov på den side af broen som vender mod Hoover Dam.


Alt i alt gik det meste af dagen derude.

Vi havde planlagt at skulle til Rod Stewart koncert på The Colleseum på Caesars Palace om aftenen. Det var Else der havde købt billetterne og nøj hvor var det besværligt at få ændret så jeg kunne få lov til at hente og bruge istedet. Det brugte vi alt for meget tid på og det endte også med at vi skulle betale $25 for at få det til at flade på plads.


Men det lykkedes og jeg skulle til Rod Stewart koncert. Det var et godt show og det virkede som om de ikke havde en fuldstændig fast spilleplan og der var derfor god energi på scenen når Rod Stewart forlod den plan som de åbenbart havde aftalt lige inden koncerten. Det var godt og meget sympatisk (og måske hele planen). Han opfordrede også publikum til at komme med ønsker undervejs.
Hold da op hvor har han skrevet mange af sangene fra "The Sound Track of our Lifes", vældig godt og hvor ville det have været en fantastisk oplevelse hvis vi begge to kunne have oplevet det - dumme, dumme Irene.

Og bare rolig mor, han sang kun de gamle hits og ikke en eneste fra "The Great American Song Book" pladerne.


Efter koncerten brugte jeg noget tid på at gå op og ned af The Strip og se de "shows" som nogle af hotellerne holder, mest imponerende er The Bellagio som har et stort springvand der danser til musik, fantastisk.


The Mirage har en vulkan der går i udbrud med jævne mellemrum, hvilket også var god underholding.


JEG :-( bor på The Stratosphere hotel som er kendt for sit høje tårn og når man er gæst på hotellet har man fri adgang til tårnet. Jeg var en hurtig tur deroppe om eftermiddagen, men der var alt lukket på tordenvejr, så da jeg kom tilbage til hotellet og så at forlystelserne var åbne igen tog jeg derop for at prøve "Insanety", en karrusel hvor man hænger ud over kanten af tårnet og har god udsigt til jorden 109 etager under en. Det var sjovt at prøve og måske endda lidt kedeligt eller også var jeg bare ved at være rigtig træt efter en lang dag hvor klokken blev 1 før jeg var i seng.

Jeg vil slutte med at citere Rod Stewart:

Tonights the night
It's gonna be alright
Cause I love you girl
Ain't nobody gonna stop us now

Ingen kommentarer:

Send en kommentar