14 februar, 2006

Rejseblogs

Jeg har mange gange foreslået min venner at oprette en blog for at kunne berette direkte fra deres rejser rundt omkring i verden, som alternativ til gruppe mailen der alligevel efterhånden er blevet standard.

Nu har min kollega Jesper Hammerich heldigvis taget faklen og er løbet til Australien hvor han jævnligt rapporterer om sine og hans brors oplevelser, det er spændende læsning og et strålende eksempel på hvad en rejseblog kan være. En bonus er at Jesper ramte Melbourne netop som inport sejladsen i Volvo Ocean Race skulle sejles og han har været heldig og få plads på en tilskuer båd, så beretningen herfra er specielt interessant for mig da jeg jo er kommet til at følge VOR tæt.

Jespers blog giver hans famillie, venner og kollegaer mulighed for at mærke lidt af suset og når Jesper vender hjem har han dokumenteret sine oplevelser næsten som i en dagbog. At andre tilfældigt kan komme forbi bloggen via en søgning på f.eks. Google og måske får et tip til deres egen tur til Australien er jo bare et ekstra krydderi.

For at det hele ikke skal være tekst har Jesper også oprettet en billedstrøm hvor han uploader enkelte billeder når han har mulighed for det.

Værtøjerne Jesper har brugt ligger lige for og er ganske gratis at bruge. Bloggen er oprettet på Blogger og billedstrømmen er oprettet på Flickr. Jeg har tidligere skrevet en kort vejledning til hvordan man kommer igang med Blogger, så bliver det vist ikke lettere?

Jesper, tak fordi du har brugt tiden på at berette om din tur og for at have givet mig det perfekte argument når jeg fremover skal have overtalt folk. Hvis du forsætter med at skrive indlæg, af og til, når du er kommet hjem er min mission komplet og der er et nyt medlem i blogosfæren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar