29 august, 2007

Onsdag - London '07

Der er ikke meget at berette om min sidste dag i London, tog ind til området med Picadelly Circus, Leicster Square, Soho og China Town - men det er der nu ikke meget sjov ved, så jeg besluttede at bruge resten af dagen på at slappede af med at hoppe cafeer og brugte dagen på ingenting - de forrige dage i min ferie har også været hektiske nok til at jeg kan tillade mig en rigtig fridag.

Jeg burde nok have brugt dagen på Tower, som jeg aldrig har formået at opleve andet end udefra - men det må vente til næste gang, så tror jeg at jeg starter der.

28 august, 2007

Tirsdag - London '07

Startede dagen med at bestige St. Pauls Cathedral, det var 434 trin, så vidt jeg husker, op til det øverste galleri med udsigt over London. Det er smalt og stejlt hele vejen og et eventyr i sig selv, heldigvis er der flere stop undervejs så som Whispering Gallery.

Jeg fik Jordens Søjler i julegave af min søster og når man har læst den forandrer man ens syn på katedraler som St. Pauls. Man bliver overvældet at bygningsværket i sig selv og jeg kommer til at fortabe mig i hvordan dem der har bygget dem har haft det, hvordan de gjorde det og ikke mindst hvorfor de gjorde det.

Derfor var næste punkt på dagen selvfølgelig Temple Church, som er kendt fra Da Vinci Mysteriet men de har desværre fundet en kilde til penge og derfor sat en større restuarering igang og derfor var den lukket da jeg var forbi. Men selve området den ligger i er vældig spændende at færdes i, der er mange små gårde fyldt med mennesker (advokater, så vidt jeg kunne læse mig til) som spiste frokost da jeg var der.

Men videre til Westminster Abbey som også er en imponerende bygning. Jeg synes det var vældig dyrt at komme ind i disse kirker, ca. £10 hvert sted - og så må man ikke tage billeder.

Da jeg kom ud fra Westminster Abbey var der meget hurlumhej, jeg fandt ud af at det var fordi Nelson Mandela onsdag formiddag skulle overvære afsløringen af en statue af ham på pladsen foran parlamentet.

Sidste punkt på dagen var koncerten med Prince i The O2 Arena, som jeg virkelig havde glædet mig til.

The O2, som tidligere hed The Millenium Dome, ligger de i Greenwich og jeg havde gået og spekuleret over hvordan jeg lettest kom derud, heldigvis havde jeg tilfældigvis set et skilt dagen før om at der sejler en katameran i fast rute fra Waterloo Bridge og London Bridge derud på kun 20-30min, som meget sigende hedder the The O2 Express. Det var rigtig let, det var ikke noget problem at få plads på båden og den sejler lige til døren.

The O2 er kæmpe stor, så stor at det er meget svært at forklare men et enkelt tal kan måske hjælpe, omkredsen er 1 kilometer. Inden i har de bygget en arena der næsten svarer til Parken, uden på den har de bygget restauranter, biografer, udstillingshaller, sandstrand og mere end 1/3 er ikke udnyttet endnu. Altsammen under den samme pressening. Kæmpe kæmpe stort sted.

Min plads til Prince var fin, højt oppe og med godt udsyn. Opvarmningen var katastrofal, virkelig dårligt. Men heldigvis rettede Prince op på det da han kom på scenen.

Der er gang i den lille mand og han har skrevet rigtig meget god musik og nogle kæmpe hits. Han lancerede en fest og den holdt helt til enden.

En detalje var at man fik Princes seneste CD da man gik ind, virker lidt bagvendt men stadig en fin ide og viser måske at det er koncerterne at kunstnerne burde koncentrere sig om at tjene penge på?

Jeg tog også med The O2 Express tilbage igen og jeg gik lige ombord så jeg var tilbage på hotellet inden for en time efter koncerten var slut - perfekt afvikling.

På turen tilbage af Thames oplevede jeg et "kunstværk" som er installeret i The Royal Observatory og som jeg havde kigget på og lidt ærgret mig over at jeg ikke ville få at se. Præcis på 0-medianen er der installeret en kraftig grøn laser der marker medianen, men den er selvfølgelig kun synlig når det er mørkt. Den var meget synlig på vejen tilbage og vi passerede den selvfølgelig også.

27 august, 2007

Mandag - London '07

Startede dagen med at tage en dobbeldækker ind til Trafalgar Square for at gå derfra op til Buckingham Palace og videre til Hyde Park, men der kan være mange snørkler på en så simpel plan.

Jeg var ikke gået langt før jeg tilfældigt kom forbi vagtskiftet i Horse Guards, meget sjovt at se så megen tålmodighed blandt heste og deres ryttere - men flot ser det nu ud.

Da jeg endelig nåede op til Buckinham Palace var det midt i vagtskiftet der, så der var rigtig mange mennesker - en oplevelse i sig selv. Men lidt uoverskueligt og jeg satte kursen mod Hyde Park til tonerne af James Bond temaet spillet af dronnings musikkorps.

Jeg nåede at ombestemme mig før jeg nåede til Hyde Park og forsatte istedet ned til Harrods, men blev sulten på vejen og besluttede at hoppe på undergrunden ud til Kings Cross for at finde et sted at spise Fish'n'Chips - så meget for planer, men rart at kunne begive sig rundt lige efter ens eget hoved.

På Kings Cross skulle jeg selvfølgelig finde perron 9 3/4, hvorfra Harry Potter og venner tager toget til Hogwarts. De hra lavet en lille gimick med en oversavet bagagevogn så folk kan tage billeder på vej til perron 9 3/4.

Efter at jeg havde spist mine Fish'n'Chips var det British Museum der skulle opleves, ikke så meget udstillingerne men attriumet som er blevet overdækket med et fantastisk tag. Det er et rum der skal opleves. Brugte en smule tid med at kigge på udstillinger, men bliver nød til at læse lidt op og komme tilbage en anden gang, der kan sagtens bruges en dag eller to med at studere forhistoriske kulturer.

Tog endnu en tur på Oxford St. op til Speakers Corner i Hyde Park. Det var radikale religøse der brugte Speakers Corner fra mange retninger, det var ikke mange kloge ord der blev ytret i den korte tid jeg kunne holde ud til at lytte.

I Hyde Park stod der en dækstol, som jeg brugte lang tid i og nød parken som var fyldt at mennesker og slappede rigtig af - uvurderligt.

Sidste punkt på dagen var et besøg på jazz klub, Pizza Express i Soho. Man møder tidligt og spiser de lækre pizzaer fra Pizza Express og hen af aftenen går kunsteren på.

Koncerten var med Eliza Lumley som for nylig har udgivet en CD med covers af Radio Head numre, havde studeret hende lidt på hendes MySpace side men var ikke helt sikker på hvad jeg kunne vente - men det var rigtig godt. Hendes cover versioner af Radio Head numre fungerer rigtig godt og hun blandede det med nogle meget muntre jazz numre og en god portion jokes. Hun er vist kendt fra musicals og stedet var fyldt med hendes venner, hvilket skabte en rigtig god stemning og samtidig var der mange der deltog i numrene på forskellige instrumenter i løbet af aftenen. Super godt - og måske derfor jeg ikke har et eneste billede fra aftenen, jeg var simpelthen for godt underholdt.

26 august, 2007

Søndag - London '07

Igen nogenlunde tidligt fra start med Docklands Light Railway uden igennem the Docklands for at komme til Greenwich via fodgængertunnellen under Thames.

Det første man ser når man kommer op på den anden side er Cutty Sark som nu er pakket helt ind fordi den brændte tidligere på året.

Spiste en god gang English Breakfast på The Yacht med udsigt over Thames og ud til The O2 (tidligere The Millennium Dome).

Godt mæt gik igennem parken op til The Royal Observatory, som er stedet hvor 0-medianen udgår fra.

Og hvor de opbevarer John Harrissons timekeepers. For nogle måneder siden sendte DR en miniserie om tilblivelsen af disse fantastiske mekaniske mesterværker og de er en vigtig grund til at jeg rejste til London.

Efter at have brugt rigtig lang tid i Greenwich tog jeg en turbåd tilbage til Tower.

Jeg købte billet til at tage op i Tower Bridge og nyde udsigten fra toppen og for at se det hele indefra.

Herefter gik jeg ud til The Prospect of Withby, som er en af de ældste pubber i London og hvor jeg har været nogle gange før, for at spise aftensmad. Jeg kom til at sidde på en lille terasse ud mod floden og nød det gode vejr.

Næste punkt på dagen var en tur med London Eye, som er et kæmpe pariserhjul med god udsigt over London.

The London Eye er imponerende og flot lavet, en runde tager en halv times tid og man kan se langt omkring.

Efter at være landet igen, fik jeg en pludselig indskydelse og gik jeg i London IMAX teatret for at se Harry Potter (igen) som her vises med slutiningen i 3D. Det kan ikke forklares, men det er en oplevelse og fungerer rigtig godt.

25 august, 2007

Lørdag - London '07

Synes selv jeg neglede min første dag i London, som jeg eller havde lavet et stramt program for.

Jeg stod tidligt op og gik en kort tur for at se Agurken (The Guerke) som Swiss Res højhus bliver kaldt. Det er et fantastisk hus og meget mere imponerende i virkeligheden end noget billede kan vise. På vejen op til Agurken kom jeg forbi huset som de er ved at rive ned nedefra og op.

Så var jeg et hurtigt smut i Currys for at købe en WiFi radio og som jeg glæder mig til at komme bruge når jeg kommer hjem.

Efter et hurtigt pitstop på hotellet var det videre til Seatwaves kontro for at hente min billet til Prince koncerten tirsdag aften. Deres kontor ligger i en sidegade til en sidegade til Oxford St. så jeg brugte lejligheden til at kigge på butikker bla. Apple Store.

Jeg havde på forhånd bestilt billet til at se The Bourne Ultimatum i The Electric Cinema om eftermiddagen og fandt derfor ud af at der findes et lørdags marked i Portobello Rd. hvor biografen ligger og det var en kamp at passere den store menneske mængde for at nå frem til biografen. The Electric er en oplevelse i sig selv, det er den ældste biograf i England og er nu indrettet med individuele læderlænestole med puf og bord til de drinks man har købt i baren - filmen var også rigtig god. Som forfilm viste de nedenstående film som jeg var så heldig at finde på YouTube, meget smuk og tankevækkende.

Efter filmen var markedet heldigvis slut så det var noget lettere at komme tilbage til stationen hvor jeg tog tuben tilbage til Victoria Station hvorfra London Evening Tours har deres udgangspunkt. Det var en flot tur, i skumringen, på toppen af en dobbeltdækker rundt og se det meste af London. Jeg hoppede af ved Tower som var det næstsidste stop på turen og gik tilbage til hotellet.

jeg havde ikke nået at spise aftensmad endnu så jeg begav mig op på Mile End Road hvor jeg fandt en gade fyldt med restauranter af alle arter og spiste en god curry.

24 august, 2007

Til London '07

Hvad der begyndt som tanker om ferie i Århus under festugen, for derefter at være et par tanker om at besøge Sune i Rom er endt med at være 5 dage i London.

Turen er planlagt på nettet og jeg har lavet dette kort i Google Maps for at kunne placere de forskellige ting jeg synes jeg skal nå.


View Larger Map

Jeg var så heldig at finde en pakke rejse med British Airways og et hotel rundt om hjørnet fra Tower. BA flyver til Heathrow, så at komme til mit hotel var let det var bare at tage undergrunden til Tower Hill og så gå 3min til mit hotel.

Jeg har været rigtig heldig med hotellet, det er helt nyt og mit værelse er kæmpe stort.

Dette er skrevet på bagkant og jeg er hjemme igen i DK, men de næste par indlæg bliver skrevet som tilbage daterede dagbogsindlæg for min tur.

P.S. Hvor er jeg dog glad for min PSP som jeg købte sidste år i før jeg skulle til USA og den er en genial til at slå tid i lufthavne og fly ihjel. Så som forberedelse til lørdag The Bourne Supremacy en god velkomponeret action film.

19 august, 2007

Opskrift: Trail Mix

Jeg kan rigtig godt lide Trail Mix som er en ting fra USA og ikke noget der føres i danske forretninger, derfor har jeg siden jeg var i USA gået med tanker om at "reverse engineer" den sidste pakke Trail Mix jeg tog med hjem.

Det er nu gjort og jeg kan bringe opskriften, følgende giver ca. 250g Trail Mix.

0,75 dlM&M's
2 dlSaltede peanuts
4 stkMandler
1,5 dlRosiner

Ingredienserne blandes godt sammen, så saltet fra peanutsne flytter sig til de andre ingredisenser også.

Tip: Når jeg laver denne opskrift næste gang vil jeg nok være spendere helt op til 10-15 mandler.

Passer til næsten enhver lejlighed.

11 august, 2007

The Onion

Efter at have hørt The Onion omtalt i rosende vendinger på flere podcasts har jeg selv været forbi og må bringe disse 2 indslag videre. Det er humor på et højt plan (næsten The Daily Show), rigtig godt lavet og det er muligt at abonnere direkte via RSS (og det virker på min PSP).

Først lidt tips til hvordan man vinder et racerløb.


NASCAR Coach Reveals Winning Strategy: 'Drive Fast'

Og så hvis I ikke har bemærket det, så brød nettet sammen forleden dag.


Breaking News: All Online Data Lost After Internet Crash

Fantastisk...

02 august, 2007

Zuluprise

I disse dage holder Zulu Sommerbio til i Østre Anlæg og i aften var der "surprise" på programmet - det var jeg nød til at undersøge hvad var.

Det var en god beslutning, overraskelsen viste sig at være Quentin Tarentinos "Death Proof". Klassisk Tarentino når det er bedst, resultatet af, tror jeg nok jeg har læst, et projekt hvor rammerne var at lave Grindhouse("B-film") film som de blev lavet tilbage i 70'erne med masser af vold, biler og sex - den rammer han altså rigtig godt med "Death Proof", som nok skal blive en klassiker.

Park Bio har "Planet Terror" på programmet i øjeblikket, som er den anden film fra projektet - den bliver jeg nok nød til at se.

Hvis man er til Tarentino film, det var der en del der ikke var i aften da der var mange der gik i pausen, så er Death Proof en af de film der skal ses.