28 august, 2007

Tirsdag - London '07

Startede dagen med at bestige St. Pauls Cathedral, det var 434 trin, så vidt jeg husker, op til det øverste galleri med udsigt over London. Det er smalt og stejlt hele vejen og et eventyr i sig selv, heldigvis er der flere stop undervejs så som Whispering Gallery.

Jeg fik Jordens Søjler i julegave af min søster og når man har læst den forandrer man ens syn på katedraler som St. Pauls. Man bliver overvældet at bygningsværket i sig selv og jeg kommer til at fortabe mig i hvordan dem der har bygget dem har haft det, hvordan de gjorde det og ikke mindst hvorfor de gjorde det.

Derfor var næste punkt på dagen selvfølgelig Temple Church, som er kendt fra Da Vinci Mysteriet men de har desværre fundet en kilde til penge og derfor sat en større restuarering igang og derfor var den lukket da jeg var forbi. Men selve området den ligger i er vældig spændende at færdes i, der er mange små gårde fyldt med mennesker (advokater, så vidt jeg kunne læse mig til) som spiste frokost da jeg var der.

Men videre til Westminster Abbey som også er en imponerende bygning. Jeg synes det var vældig dyrt at komme ind i disse kirker, ca. £10 hvert sted - og så må man ikke tage billeder.

Da jeg kom ud fra Westminster Abbey var der meget hurlumhej, jeg fandt ud af at det var fordi Nelson Mandela onsdag formiddag skulle overvære afsløringen af en statue af ham på pladsen foran parlamentet.

Sidste punkt på dagen var koncerten med Prince i The O2 Arena, som jeg virkelig havde glædet mig til.

The O2, som tidligere hed The Millenium Dome, ligger de i Greenwich og jeg havde gået og spekuleret over hvordan jeg lettest kom derud, heldigvis havde jeg tilfældigvis set et skilt dagen før om at der sejler en katameran i fast rute fra Waterloo Bridge og London Bridge derud på kun 20-30min, som meget sigende hedder the The O2 Express. Det var rigtig let, det var ikke noget problem at få plads på båden og den sejler lige til døren.

The O2 er kæmpe stor, så stor at det er meget svært at forklare men et enkelt tal kan måske hjælpe, omkredsen er 1 kilometer. Inden i har de bygget en arena der næsten svarer til Parken, uden på den har de bygget restauranter, biografer, udstillingshaller, sandstrand og mere end 1/3 er ikke udnyttet endnu. Altsammen under den samme pressening. Kæmpe kæmpe stort sted.

Min plads til Prince var fin, højt oppe og med godt udsyn. Opvarmningen var katastrofal, virkelig dårligt. Men heldigvis rettede Prince op på det da han kom på scenen.

Der er gang i den lille mand og han har skrevet rigtig meget god musik og nogle kæmpe hits. Han lancerede en fest og den holdt helt til enden.

En detalje var at man fik Princes seneste CD da man gik ind, virker lidt bagvendt men stadig en fin ide og viser måske at det er koncerterne at kunstnerne burde koncentrere sig om at tjene penge på?

Jeg tog også med The O2 Express tilbage igen og jeg gik lige ombord så jeg var tilbage på hotellet inden for en time efter koncerten var slut - perfekt afvikling.

På turen tilbage af Thames oplevede jeg et "kunstværk" som er installeret i The Royal Observatory og som jeg havde kigget på og lidt ærgret mig over at jeg ikke ville få at se. Præcis på 0-medianen er der installeret en kraftig grøn laser der marker medianen, men den er selvfølgelig kun synlig når det er mørkt. Den var meget synlig på vejen tilbage og vi passerede den selvfølgelig også.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar