05 august, 2006

Den store mission?

I de seneste uger har der været historie på historie om de danskere Per Wimmer og René Gross Kærskov som har muligheden for at gøre det som alle drømmer om og tage på en kort sviptur i rummet.


The pale blue dot, kilde Wikipedia

Men samtidig har jeg været lidt frusteret fordi jeg kunne huske et program på TV2 der var en konkurrence om at blive den første dansker i rummet. Vinderen var ingen af de 2 ovennævnte, så hvordan kan en af dem blive den første dansker i rummet? Den virkelig frustration kom af at jeg på TV2s hjemmeside ikke har kunnet finde en reference til programmet og samtidig har jeg ikke været helt sikker på hvad programmet rent faktisk hed, mit bedste bud var "Missionen".

Heldigvis er der en journalist på Jyllands Posten som har undersøgt netop dette og skrevet artiklen "'Den store mission' aflyst" som giver forklaringen på hvorfor vinderen Carsten Marquart ikke bliver den første dansker i rummet - hvilken nedtur, men det ser heldigvis ud som om han kommer afsted senere, sikkert på Virgin Galactica som er et projekt man må respektere.

Så nu burde jeg jo være glad, men ikke helt. Hvorfor var det ikke muligt at finde en reference til programmet på TV2s hjemmeside, burde en tv station ikke være med til at dokumentere vores kulturhistorie - ja, jeg mener faktisk at tv er kultur, også ligegyldigt kvaliteten. Og det bringer mig også til et gammelt ankepunkt om tv stationer/programmer, hvorfor findes der ikke permalinks for alle programmer der sendes og er sendt, det ville gøre det så meget nemmere at kommentere og diskutere dem hvis det var muligt at linke specifikt til en udsendelse og have data for hvornår det blev sendt, hvilken kanal osv.

For nylig faldt jeg over ONTV og det ser ud som om der stadig er håb, jeg har dog ikke haft tid til at undersøge alle deres muligheder men umiddelbart ser det ud som om det er muligt at linke direkte til alle udsendelser der er listet i deres tv guide og det er en start, men jeg mangler at finde ud af om linksne holder op med at fungere efter et stykke tid eller om der er tale om virkelige permalinks. Det ser også ud som om de eksperimenterer med brug af RSS til at formidle tv guiden til de danske seere.

Billedet i dette indlæg er taget af Voyager 1 tilbage i 1990, da den drejede omkring, kiggede tilbage og tog et billede af jorden, afstanden var sølle 6,4 milliarder kilometer og jorden, med os alle sammen både dem vi kender og dem vi ikke kender, fylder kun en enkelt lyseblå pixel. (P.S. det er jo klart at Voyager 1 bliver lidt muggen, når man ikke giver den mere at arbejde med når den engang vil forsøge at finde hjem igen)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar