21 maj, 2006

Tragedie og sejr

I torsdags skete det utænkelige, hollandske Hans Horrevoets fra ABN AMRO TWO blev skyllet overbord og selv om det lykkedes besætningen at bjærge ham var det desværre ikke muligt at genoplive ham. Det er tragisk når begivenheder som Volvo Ocean Race skal kræve menneskeliv og det er svært at finde ud af hvordan man skal reagere, men tankerne har været med Hans' familie og de andre sejlere derude.

For at gøre dette ben af Volvo Ocean Race endnu mere tragisk, men dog med en lykkeligere udgang, så fik movistar lørdag en skade på kølen og de begyndte at tage vand. De fik hurtigt situationen under kontrol, men i dag søndag tog kaptajn Bouwe Bekking en tung beslutning, i skyggen af forventning om meget kraftig vind i nat, og besætningen har nu forladt movistar og er alle sikre ombord på ABN AMRO TWO som har fulgt movistar siden skaden skete. movistar flyder nu alene rundt på Atlanterhavet og besætningen har ladet GPS og generator køre så de kan følge skibets sidste færden.

Det er nogle seje drenge der sejler derude, men jeg føler dybt med alle deltagere og især med alle ombord på ABN AMRO TWO.

Og hvor er det ærgeligt at det er på dette ben at ABN AMRO ONE skal tage den endelige sejre i Volve Ocean Race, men sejren på dette ben har de fået et så stort point forspring at de andre både ikke længere kan indhente dem. Tillykke til besætningen på ABN AMRO ONE!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar