21 maj, 2006

Da Vinci Mysteriet, altså filmen.

Imens folk løb rundt i de Københavnske gader på kryds og tværs for til sidst at have tilbagelagt en smule over 42km, havde fået vi fået billetter til frokost forestillingen af Da Vinci Mysteriet i Imperial på 16. rækker midt for, meget bedre bliver det ikke.

Jeg må sige at jeg var en smule spændt, både fordi det er filmatiseringen af en rigtig god bog og fordi anmelderne siden premieren næsten samstemmende har givet den sønderlemmende kritik.

Efter ca. 2,5 timers god og velkendt underholdning må jeg sige at anmelderne igen er gået i selvsving og man kan måske godt forstå dem med det medie hysteri der har været op til premieren, der findes jo ikke den avis, ugeblad, radio eller tv program der ikke har beskæftiget sig med bogen. Men det ændrer ikke ved at filmen er en god action adventure film der formår at holde tempoet hele vejen (næsten) til slutningen, de 2,5 timer var fyldt godt ud og derfor ikke et minut for meget.

Der er selvfølgelig ting der har måttet udelades og derfor er der også enkelte ting de har været nød til at lave genveje for at få til at hænge sammen. Men kort sagt, en god solid film som er tro mod bogen, formår at visualisere nogle komplekse emner og dermed holder historien i gang.

Sony Ericsson har i den seneste tid reklameret for diverse telefoner med Da Vinci Mysterie temaer og derfor var det forventet at der villel være en mængde "product placement, men det var overraskende lidt og meget elegant gjort. Kun ganske i korte klip og enkelt af dem modeller som kun netop er blevet lanceret. Jeg er ret sikker på at den tilfældige buspassager har en hvid udgave af den nye W850i.

Hvis der er nogen der har lyst til at bruge mere tid på Da Vinci Mysteriet kan jeg anbefale dette Da Vinci Tour som er et genial Google Maps kort, der indeholder alle lokaliteter fra bogen.

Denne formiddags udgave af DR P1s Alletiders historie var omdåbt til "Alletiders fup historie" og Adrian Hughes er draget til Frimurer logen på Blegdamsvej og gennemgår fakta og fiktion omkring Da Vinci Mysteriet. Alletiders Historie bliver desværre ikke frigivet som podcast, men man kan lytte til tidligere programmer som streams og der kan ikke gå lang tid for denne udsendelse bliver listet på hjemmesiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar