29 maj, 2006

Når man sidder på sine hænder...

... så laver andre ens arbejde.

Disse to Google Maps mashups har jeg gået med en ide om at jeg ville lave på et tidspunkt og så er det da fantastisk at der nu er nogle der har lavet dem for mig.

Lige siden jeg var lille har jeg ønsket mig et daglys ur. Jeg tror, jeg så et sådannet første gang i en film engang midt i 80'erne, det hang som baggrund i en reception, det ur var selvfølgelig en mekanisk konstruktion og langt uden for min økonomiske formåen. Men i den nye elektroniske tidsalder har jeg af og til søgt efter en screen saver der kunne vise et sådannet ur uden succes. Efter Google offentlig gjorde API'et til Google Maps åbent har gået og spekuleret på hvad der skulle til for at lave et sådannet mashup og nu findes det. Nu mangler jeg bare at få en 42" plasma skærm i oversud, så kan jeg endelig få et daglys ur på væggen.

Da Vinci Touren er perfekt lanceret samtidig med filmen og giver mulighed for at nørde lidt videre (som jeg vist allerede har skrevet). Jeg har aldrig været i Rom, så imens jeg læste Engle & Dæmoner fulgte jeg Langdons færden på Google Maps og det var et rigtig godt supplement. Jeg spår at der fremover vil opstå flere af sådanne roman/kort mashups, men der skal findes en metode så intet afsløres på forhånd - det var her jeg gik i stå med at lave mit Engle & Dæmoner kort.

Heldigvis er det også tilfældet, at folk laver noget man aldrig selv havde overvejet og som ikke har meget pratisk anvendelse, men nu er meget sjovt.

Opdatering: Jeg har lige bemærket at Daylightmap er blevet opdateret, så når man zoomer ind, nu kan se lyset fra byerne i skyggen - meget, meget kewlt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar