21 februar, 2005

Umpire ved ABN AMRO WTT 2005

Sidder og kigger på hjemmesiden for ABN AMRO World Tennis Tournament 2005", man skal vel holde sig orienteret om hvad firmaet laver - ikke? Og hvad finder jeg, Sune helt fremme i skoene!

Find selv billedet:

  1. Gå til ABN AMRO WTT hjemmesiden
  2. Vælg engelsk øverst i højre hjørne (dette punk kan springes over hvis man kan læse hollandsk).
  3. Vælg images i menuen.
  4. Vælg "Pictures of day 4".
  5. Kig nærmere på 4. billede fra venstre i øverste række.
Hvis du ikke har tålmodighed til dette, så klik her eller de rigtig dovne kan blot lade blikket falde et par centimeter for at se billedet.

Historien er vist at 2xJohansson skulle spille imod hinanden i en af de indledende kampe og hvad gør en dommer i sådan en situation - andet end erklærer Johansson vinder af kampen, men hvem af dem?

Men det kan jo ikke være et ukendt problem for dommerne på ATP turen, det er jo sket at Williams søstrene har mødt hinanden i en turnering eller to.

20 februar, 2005

Kom i gang med Blogger

Dette indlæg er det første i en serie hvor jeg vil forsøge at beskrive hvor let det er at komme igang med at skrive en blog. Referencer til alle indlæg i denne serie vil blive samlet i "Hvem som helst kan finde ud af at oprette en blog", så kig der for at se om jeg har fået skrevet flere indlæg.

Men vi skal have oprettet en konto, så browse til Blogger.

På forsiden af Blogger er der mange muligheder og rigtig meget god information om at skrive en blog og de mange funktioner Blogger stiller til rådighed, så sørg for at vende tilbage hertil, når du har fået oprettet og er kommet godt igang med din blog.

Men, nu skal vi have oprettet en konto så tryk på den store orange pil med påskriften "Create your blog now".

Udfyld denne side med dine informationer og husk at markere at du har læst Terms of Service.

Der er en god beskrivende tekst til alle felter, læs denne så skulle du ikke komme i problemer. Når du har udfyldt felterne tryk på "Continue".

Note: Da der allerede er rigtig mange der benytter sig af Blogger er det sandsynligt at det navn du har valgt som user name allerede er i brug, derfor kan du bliver bedt om at vælge et andet.

Nu er tid til at vælge et navn til din blog og dens adresse (URL) på nettet, når du har besluttet dig tryk på Continue.

Husk at notere adressen (URL'en) du vælger da det er den du skal udlevere til venner og bekendte.

Note: Lige som med dit brugernavn er der også her en mulighed for at det navn du gerne vil give din blog allerede er optaget - men så er det blot at være lidt kreativ.

Sidste skridt i at oprette en weblog hos Blogger er at vælge hvilket udseende den skal have. Der er en lang liste af mulige templates man kan vælge imellem. Du kan se et eksempel på hvordan den enkelte template præsenterer sig, ved at trykke på det lille view ikon der er placeret i nederste højre hjørne af alle template beskrivelser.

Hvilken template du vælger er dog ikke så vigtig på dette tidspunkt da du altid kan skifte template senere.

Når du have valgt en template, tryk på Continue.

Det var det, nu har du oprettet en blog og den er klar til at brug.

For at begynde at bruge din blog tryk på "Start Posting" pilen.

Da det at have en blog drejer sig om at skrive indlæg er det første du bliver ført til "Posting" siden og det er her du vil skrive dit første weblog indlæg.

Brugerfladen når man skriver indlæg på i Blogger minder meget om det du kender fra dit e-mail eller tekstbehandlingsprogram, så ikke meget nyt at lære.

Så skriv dit første indlæg og leg lidt med mulighederne i editoren.

Før du trykker "Publish Post" kan du se om alt ser ud som du ønsker ved at klikke på "preview" i værktøjslinien - det er mange gange rart at se at alt er som man forventer før man offentliggør indlæget. For at vende tilbage til at redigere indlæget trykkes på "hide preview".

Når du mener at indlæget er klar, trykker du på "Publish Post"

Det tager et øjeblik for Blogger at "publishe" indlæget til din blog.

Når Blogger er færdig med at publisere dit indlæg får du besked om at "Your blog was published successfully".

For at se dit første indlæg kan du enten vælge "View Blow" eller "in a new window", i dette tilfælde klik på "in a new window" som vil åbne et nyt browser vindue med indholdet af din blog.

Når du er færdig med at beundre dit værk, lukker du vinduet så vil jeg vise lidt mere rundt.

I toppen af browser vinduet har du adgang til de funktioner Blogger stiller tilrådighed for dig. Funktionerne er delt op i 4 grupper, som er reprænseret som faneblade.

  • Posting

    Postings fanebladet er det du vil komme til at bruge mest, her har du adgang til at lave nye indlæg og redigere i dem du allerede har lavet.

    Du har allerede oprettet dit første indlæg så du er allerede bekendt med muligheden for at skrive nye indlæg - efterhånden som du får lavet noget indlæg vil du hurtig lære at bruge alle faciliteterne.

    Ved at vælge "Edit Posts" er det muligt at rette i dine gamle indlæg. Når du har valgt det indlæg du gerne vil rette , så er du tilbage i den velkendte editor. Efter at du har foretaget ændringerne er det blot at vælge publish endnu engang.

  • Settings

    Under dette faneblad er der rig mulighed for at tilpasse din blog så den er lige efter dit hoved. Jeg vil opfordre dig til at kigge alle indstillingerne igennem og læse de forklaringer Blogger har skrevet i forbindelse med de enkelte indstillinger.

  • Template

    Her har du mulighed for at ændre udseendet på din blog, du kna vælge mellem dem du også kunne vælge imellem da du oprettede bloggen.

    Du kan også lave dit eget Cascading Style Sheet (CSS) og ændre udseende på bloggen helt efter dit eget hoved.

  • View Blog

    Der er vist ikke meget at fortælle her, titlen siger det hele.

Det var det, nu er du godt i gang med at skrive din egen blog, fra nu af er det blot at logge ind i Blogger hvis du får lyst til at skrive om dine oplevelser, tanker og ideer.

Hvem som helst kan finde ud af at oprette en blog

Efter nogen tids overvejelser har jeg valgt at skrive en serie indlæg der vil forsøge at give en opskrift på, hvordan enhver kan komme hurtigt i gang med at skrive sin egen blog. Jeg vil beskrive hvordan man opretter en blog og hvordan man skriver indlæg. Senere vil der komme et eller flere indlæg om hvordan man let kan integrere billeder i sin blog og på den måde dele dem med venner, familie og andre der kan være interesseret.

Jeg har tidligere skrevet et indlæg "Om dette site (RSS og Blogs)" som giver en kort introduktion til blogs som begreb og hvordan man kan bruge dem. Fokus er dog på hvordan man let kan holde sig opdateret med andre folks blogs og ikke hvordan man laver en blog.

En blog kan have mange forskellige anvendelser, men denne serie af indlæg er provokeret af en særligt behov min far har for at kunne dele oplevelser og billeder med min tante og onkel i Iran - samtidig håber jeg at dem i Iran fanger ideen og får lyst til at at skrive en blog, så vi kan følge lidt med i hvad de går rundt og laver.

En anden faktor for at skrive disse indlæg er, at jeg på det seneste prøvet at få flere af mine venner til at bruge blogs og beskrive deres oplevelser når de er på rejser rundt om i verden - endnu uden større success (tak Claus for at lytte og lege med). Forhåbentlig vil disse indlæg gøre det lettere, at overbevise jer om hvor simpelt det er at komme igang med at skrive en blog og dermed får udryddet alle de fælles e-mail der alligevel aldrig bliver skrevet.

For at det skal være lettest muligt har jeg valgt at basere mig på et sæt værktøjer der er frit tilgængelige og lette at bruge.

  • Blogger (- webloggen)
  • Hello (- deling af billeder på nettet)
  • Picasa (- administration af billeder)
  • Flickr (- deling af billeder på nettet)
  • Bloglines (- blog aggregator)
Blogger, Hello og Picasa er alle værktøjer stillet gratis til rådighed af Google. Flickr er et selvstændigt firma som stiller servicen til rådighed med håb om at man vil betale for yderligere funktkionalitet og Bloglines er en service der stilles gratis til rådighed af Ask Jeeves.

Blogger er værktøjet jeg vil bruge til at vise hvor let det er. De andre programmer ovenfor vil jeg i senere indlæg forsøge at integrere med Blogger for at de der læser jeres blog kan få en rigere oplevelse.

Jeg bør også nævne, at Microsoft stiller en hel række lignende værktøjer til rådighed hvis man gerne vil have en blog, de kalder det MSN Spaces - det kan være jeg tager et kig på disse på et senere tidspunkt.

Efterhånden som jeg får skrevet indlægene i serien vil jeg opdatere nedenstående liste så der er et samlet sted at finde alle indlæg.

Opdateringer

23/2-2005: Claus har skrevet et indlæg om hvordan man kommer igang med MSN Spaces, jeg har tilføjet dette til listen af indlæg.

17 februar, 2005

R.E.M. i Forum

Jeg må hellere starte med at fortælle at jeg ikke er den største R.E.M. fan, derfor vil jeg på forhånd undskylde hvis det følgende ikke beskriver aftenens koncert i fuldt så floromvundende gloser som måske er fortjent.

Min søster Anne Marie og Thomas var i september nogle uger på ferie i Italien og de er store fans af R.E.M (discographi). Både anonceringen og starten på billetsalget faldt i de få uger de var i Italien, så en ide om at redde julegaven til søster formede sig hurtigt i mit hoved (min mor kom på samme ide inden for få timer efter jeg havde fået den, så gode ideer må være genetisk betinget). Det kunne jo være sjovt, at se min søster få sved på panden over ikke at have fået billetter, fordi hun var på ferie i udlandet.

Jeg ringede til Signe, for at sikre mig at der ikke vil blive købt dobbelt billetter og vi fandt ud af at vi hellere måtte hjælpes ad for at være sikre på at få billetter - det var her jeg blev overtalt til selv at skulle til R.E.M. koncert. Vi aftalte at Signe skulle forsøge via telefon og internet, og jeg skulle stille mig i kø ved den lokale Fona. Det var Billetlugen der stod for salget (ligesom til U2) så derfor brød telefon og internet bestillingen selvfølgelig ned og derfor var det mig der i Fona fik skaffet de 4 billetter vi skulle bruge.

Planen, hvor vi skulle fortælle til min søster, at det havde været umuligt at få billetter måtte desværre droppes, da Signe resonerede at det ville være farligt for hendes helbred og at min søster formegentlig ville gå på det grå marked for at få billet.

Hurtigt frem til den 16. februar, 2005 i nærheden af Forum.

Da vi var inde og se Sting i Forum spiste vi på Ayuttaya 2, som er en god lille Thailandsk restuarant, der ligger lige om hjørnet fra Forum. Efter at have spist der i aften, er det nu blevet vedtaget at det skal være en tradition, at vi skal spise der når vi skal til koncert i Forum.

Vi mødtes tidligt, så vi kunne være i Forum i god tid til at sikre os gode pladser tæt på scenen. Dette lykkedes fuldt ud og da publikummet til R.E.M. ikke er helt ungt var det en ret behagelig oplevelse at stå så tæt på scenen uden skubben og masen.

Opvarmningen blev præsenteret af Michael Stipe og var The Thrills som vi alle var ret enige om vi aldrig havde hørt om, men det viste sig at de har haft et par hits på P3.

Efter den obligatoriske halve time, hvor det sidste bliver gjort klar, gik R.E.M. på. Det var en bund solid koncert med en blanding af super hits (som jeg kendte) og en række mindre kendte numre som ikke helt faldt i min smag. Men energien var der, mest fra Stipes som var iført Bjørne Bande maske (eller er det Zorro?) og vred, hoppede og dansede hele koncerten igennem. Jeg har ladet mig fortælle at R.E.M. skal spille 80 koncerter på denne tour og man kunne godt se på de andre band medlemmer at det var blevet rutine, at levere varen.

Men en god aften i godt selskab og jeg må hellere gå ud og investere i min første R.E.M. cd en af de nærmeste par dage - mon ikke de har lavet en greatest hits?

Opdatering (19/2)




07 februar, 2005

Udsolgt!

Mit indlæg Billetter til U2 Vertigo Tour i Parken har skabt et vældigt postyr, ihvertfald i forhold til hvad der er normalen her på sitet.Derfor har jeg valgt at lave dette indlæg for at lave et samlet svar på de mange kommentarer der er kommet.

Først og fremmest må jeg beklage og fortælle at de 4 billetter jeg fik købt allerede er afsat. Så det er desværre ikke mig, der kan hjælpe dem af jer der har skrevet at de mangler billetter. Jeg håber dog, at der kommer nogen forbi og tager kontakt til jer hvis de kan hjælpe jer med at få billetter.

Jeg forstår fuldt ud jeres ærgelse over ikke at have fået billetter - allerede dengang det blev anonceret, at U2 ville komme til Danmark, begyndte jeg at blive dårlig over hvordan jeg ville have det, hvis jeg ikke fik billetter. Så I har min fulde sympati og håber I får fat i billetter på den ene eller anden måde, så vi alle sammen kan opleve koncerten.

I må alle sørge for at blive skrevet på ventelisten hos Billetlugen, der er jo altid en chance for at de får fat i nogle billethajer og sluser deres billetter tilbage i systemet. Det kan også være at de senere finder ud af, at scenen tager mindre udsyn end først antaget og derfor kan sælge nogle flere billetter - så dan har jeg engang fået billetter til en udsolgt Rolling Stones koncert i Parken.

Jeg har ikke modtaget de fysiske billetter endnu, men jeg kan ikke forestille mig at Billetlugen ikke har tænkt sig at snyde mig, jeg har da heldigvis modtaget en ordre bekræftelse og også printet den der blev vist i browseren da betalingen var gennemført.

“Koncerten er udsolgt, men der er også totalt udsolgt hos Billetlugen”, Laust M. Ladefoged

Som, jeg skrev i mit tidligere indlæg var der allerede problemer med Billetlugens systemer under forsalget sidste tirsdag. Af hvad jeg kan læse i kommentarerne her på sitet og i foraet på Bono.dk, så er problemerne nøjagtig de samme som jeg oplevede i tirsdags.

Jeg har i dag på ComputerWorld.dk kunnet følge lidt med i hvordan Billetlugen har klaret sig og for dem der ikke læser ComputerWorld.dk har jeg listet deres artikler fra i dag og de diskussionstråde de afledte, det er interessant læsning.

At Billetlugens direktør Jeppe Michael Jensen kan gå ud og kalde dagens salg af billetter til U2 Vertigo koncerten for en succes, mener jeg viser en utrolig arrogance over for deres kunder. Det virker nærmest latterligt, når man selv har været igennem møllen, at nogen kan finde på at kalde et sådannet kaos for en succes.

Eller også taler han netop som repræsentant, for et firma hvis kunder ikke er os, der køber billetterne - vi er blot deres vare. Deres virkelige produkt er at sælge "udsolgte koncerter" og deres kunder er koncertarrangører som dkbmotor, hvis vigtigste formål jo netop er at få solgt billetter til de koncerter de arrangerer. Hvis man tager sådanne briller på, så er det da sandt at billetsalget er en success.

Men det skal jo samtdig også nævnes at der af logiske grunde ikke kan være billetter til alle. Billetter til sådanne begivheder må betragtes som en udsædvanlig luksusvare og derfor må dem der vil have billet også yde lidt mere - det er vel det der kendetegner en rigtig fan.

Det sørgelige er jo blot at systemerne hos Billetlugen ikke har kunnet håndtere at belønne de mennesker der er villige til at ofre det ekstra, f.eks. en nat for at stå i kø foran Fona.

Seneste nyt:

06 februar, 2005

Om dette site (RSS og Blogs)

I forbindelse med at vi i andelsboligforeningen Århus-/Jelligegade har fået fælles internet forbindelse har jeg skrevet nedenstående indlæg om at sikre sin computer. Da jeg af og til får spørgsmål om dette emne har jeg valgt også at offentliggøre indlæget her.

Dette site kører på min private server, som står og larmer herhjemme i min stue. Denne maskine løser også andre opgaver for mig så derfor kan det af og til være at den ikke er tilgængelig, det vil dog sjældent vare længere end en halv times tid før sitet igen er online - så her gælder reglen prøv igen senere.

Dette website er udformet som en weblog eller kortere en blog. En blog er et personligt nyhedssite på nettet hvor man kan skrive sine om sine tanker og oplevelser. Det siger sig selv at dette site ikke er så personligt endda, men blogs kan også bruges som et simpelt nyhedssite for en forening eller lign - og det er det vi gør her.

En af de store fordele ved blogs er RSS (Really Simple Syndication). RSS gør det muligt at abonnere på opdateringer fra en blog eller et site (f.eks. DR leverer deres nyheder som RSS feeds). Man abonnerer på nyhederne i et program kaldet en aggregator (nyhedslæser) som jævnligt kontrollerer om der er kommet opdateringer på de sites man abonnerer på. Aggregatorer kommer i mange afskygninger og kan være integreret i ens browser, være en desktop applikation eller en webapplikation.

Jeg benytter personligt en webapplikation kaldet Bloglines, dette gør jeg fordi den giver mig en række fordele som en desktop applikation ikke ville kunne give mig.

  • Gratis
  • Tilgængelig fra alle maskiner jeg bruger (også hvis man er ude at rejse)
  • Velgennemtænkt og simplet interface - og ingen reklamer (endnu)

Det at finde RSS feeds er ikke svært, man skal bare holde øjnene åbne på de sites man læser meget. Typisk vil der være et lille ikon eller .

Man kan også kigge efter ikoner eller links med følgende tekster: RSS, RDF, Atom, XML eller Syndication.

I nogle tilfælde kan sites have flere feeds i forskelligt format, f.eks. er Atom og RSS to forskellige formater men leverer den samme information. Hvilket format man vælger afhænger lidt af en aggregator, men typisk vil der ikke være forskel da de fleste efterhånden håndtere alle formater.

Dette site Overskrift.dk og Danske RSS-feeds og XML-feeds indeholder gode lister med danske feeds.

Programmer der kan bruges til at læse RSS feeds:

03 februar, 2005

Billetter til U2 Vertigo Tour i Parken


Tirsdag den 1. februar blev dagen hvor jeg svedte, smilte, skar tænder, ærgrede mig og jublede, alt pågrund af et lille tal der talte ned hvert 30. sekund.
Det hele begyndte nogle måneder tilbage, hvor rygter begyndte at sprede sig om at U2 ville komme til Danmark og spille. Sådan et rygte er jo fedt, men også noget nervepirrende, for det er umuligt ikke allerede på det tidspunkt at bekymre sig om hvor dårligt jeg vil få det, hvis jeg ikke får billetter.
I vennekredsen blev dette diskuteret og Claus fandt ud af, hvis man meldte sig ind i fanklubben U2.com ville man kunne købe billetter i forsalg.
Simpel beslutning og en lille investering for muligheden for at købe billetter uden at skulle stå tidligt op og stå i kø i timer - troede vi.
Den 22. januar fik jeg så en e-mail med titlen "U2.COM SUBSCRIBERS TOUR TICKETING CODE ENCLOSED". Denne indholdte en registrering kode til forsalget og en noget kryptisk beskrivelse af processen for at få adgang til forsalget. Claus og jeg diskuterede hvordan det mon skulle foregål men var noget i tvivl. Mailen fortalte at forsalget i Europa ville starte den 25. januar kl. 10 (GMT), men ikke for alle koncerter. Lidt research viste at forsalget for koncerten i Parken først startede den 1. februar kl. 10 (GMT).
Så i går, kl. 10:58 sad jeg klar foran computeren med min forsalgs kode. Tastede URL'en til forsalget ind i browseren, valgte koncerten i Parken og indtastede min kode. Dette bragte mig til en side hos Billetlugen med besked om at jeg, på grund af stor belastning på deres servere, var placeret i en elektronisk kø.
Billetlugen er så flinke at de fortæller ens placering i køen og opdaterer denne hvert 30 sekund. Min placering var nummer 551, det var nu at Claus ringede og ville høre hvordan det gik - han var nummer 126.
Det var sådan cirka nu jeg begyndte at svede lidt i hænderne, for jeg havde ingen ide om hvor mange billetter der var til salg i forsalget. Jeg vidste at hver forsalgskode ville give mulighed for at købe 4 billetter, så jeg var noget i tvivl om min placering som nummer 551 i køen ville skaffe mig billetter.
Tallet på skærmen talte langsomt ned. Cirka 11:20 ringede Claus og fortalte med en noget anstrengt stemme at hans internet forbindelse var gået ned og at han efterfølgende havde fået en placering som 1000+ i køen - så nu ville han tage til frisør.
Klokken 11:30 var jeg cirka halvejs i køen og nu begyndte de at gå lidt hurtigere og kl. 11:48 var jeg nummer 16 i køen. Jeg havde lagt dankortet klar til betaling og stirrede intenst på skærmen, ventede OG lige pludselig var jeg nummer 1208 i køen - WTF? Her ærgrede jeg mig noget, latterligt at have siddet og kigget på en lille tal i næsten 1 time og til ingen verdens nytte...
Men der var vel ikke andet at gøre, end at vente på at jeg rykkede frem i køen igen. Jeg forsøgte selvfølgelig at ringe til Billetlugen for at få en forklaring, men det var blot for at høre beskeden; "Vi har desværre meget travlt i øjeblikket, forsøg igen senere! dut - dut - dut".

Heldigvis var hastigheden på køen blevet noget højere og det tog vel 30 min før det lille tal på skærmen viste 1. Nu var der sved på panden og dankortet lå igen klar og denne gang kom jeg faktisk ind til billetbestillingen hos Billetlugen (forestil jer en jublende Laust her).
Med et stort smil på læben udpegede jeg 4 billetter på plænen via indgang C5, indtastede min adresse og dankort oplysninger. Nu var der bare tilbage at trykke på knappen "Purchase Tickets", som det næste blev jeg præsenteret for fejlmeddelsen "An error occured during the transaction" og jeg blev sendt til forsiden af Billetlugen - WTF?
Hmmm, tænkte jeg, tilbage i køen igen - men nej. Fordi jeg allerede havde været inde i billetbestillingen var min kode registreret som brugt og jeg fik besked om dette, når jeg forsøgte at stille mig i kø.
Jeg talte med Claus og han havde lignende oplevelser og kunne nu heller ikke stille sig i kø længere. Nu var det tid til at skære lidt tænder og jeg har ikke været alt for behageligt selskab for folk omkring mig.
Claus var vedholdende/heldig og kom igennem via telefon hos Billetlugen og blev fortalt at man blot skulle sende adresse og kode til en e-mail adresse, så ville koden blive nulstillet og man ville få besked om at man kunne forsøge igen.

Vi sendte vores oplysninger og begyndte at vente på e-mail fra Billetlugen - og sådan forløb resten af eftermiddagen.
Foraet hos Bono.dk blev brugt til at holde sig orienteret om andre folks oplevelser med forsalget. Der var mange andre der oplevede de samme problemer som mig og de havde fået den samme besked fra Billetlugen. Der kom også en meddelse om at der var rigeligt med billetter og det fjernede nogle af bekymringerne.
Sidst på eftermiddagen, ringede Claus og fortalte at han endnu en gang havde forsøgt at komme i ind til billetbestillingen med hans kode og det var lykkedes - han havde nu købt 4 billetter (læs Claus' beretning). STORT! Der gik ikke mange sekunder før jeg selv forsøgte endnu engang og nu kom jeg direkte til billetbestillingen og det lykkedes for mig at købe 4 billetter.
Så godt nok har vi sikret os billetter i god tid, næsten en uge før de bliver sat til salg til offentligheden i Fona og hos Billetlugen - men det har også taget mindst lige så lang tid som det ville tage at stå i kø.
MEN, det vigtigste og som retfærdigør al besværet, JEG HAR BILLETTER TIL "U2 - Vertigo Tour" i Parken d. 31. juli - JUHUUUU.
Under arbejdet, med at holde sig orienteret, er jeg stødt på nogle gode U2 sider på nettet: