20 februar, 2005

Kom i gang med Blogger

Dette indlæg er det første i en serie hvor jeg vil forsøge at beskrive hvor let det er at komme igang med at skrive en blog. Referencer til alle indlæg i denne serie vil blive samlet i "Hvem som helst kan finde ud af at oprette en blog", så kig der for at se om jeg har fået skrevet flere indlæg.

Men vi skal have oprettet en konto, så browse til Blogger.

På forsiden af Blogger er der mange muligheder og rigtig meget god information om at skrive en blog og de mange funktioner Blogger stiller til rådighed, så sørg for at vende tilbage hertil, når du har fået oprettet og er kommet godt igang med din blog.

Men, nu skal vi have oprettet en konto så tryk på den store orange pil med påskriften "Create your blog now".

Udfyld denne side med dine informationer og husk at markere at du har læst Terms of Service.

Der er en god beskrivende tekst til alle felter, læs denne så skulle du ikke komme i problemer. Når du har udfyldt felterne tryk på "Continue".

Note: Da der allerede er rigtig mange der benytter sig af Blogger er det sandsynligt at det navn du har valgt som user name allerede er i brug, derfor kan du bliver bedt om at vælge et andet.

Nu er tid til at vælge et navn til din blog og dens adresse (URL) på nettet, når du har besluttet dig tryk på Continue.

Husk at notere adressen (URL'en) du vælger da det er den du skal udlevere til venner og bekendte.

Note: Lige som med dit brugernavn er der også her en mulighed for at det navn du gerne vil give din blog allerede er optaget - men så er det blot at være lidt kreativ.

Sidste skridt i at oprette en weblog hos Blogger er at vælge hvilket udseende den skal have. Der er en lang liste af mulige templates man kan vælge imellem. Du kan se et eksempel på hvordan den enkelte template præsenterer sig, ved at trykke på det lille view ikon der er placeret i nederste højre hjørne af alle template beskrivelser.

Hvilken template du vælger er dog ikke så vigtig på dette tidspunkt da du altid kan skifte template senere.

Når du have valgt en template, tryk på Continue.

Det var det, nu har du oprettet en blog og den er klar til at brug.

For at begynde at bruge din blog tryk på "Start Posting" pilen.

Da det at have en blog drejer sig om at skrive indlæg er det første du bliver ført til "Posting" siden og det er her du vil skrive dit første weblog indlæg.

Brugerfladen når man skriver indlæg på i Blogger minder meget om det du kender fra dit e-mail eller tekstbehandlingsprogram, så ikke meget nyt at lære.

Så skriv dit første indlæg og leg lidt med mulighederne i editoren.

Før du trykker "Publish Post" kan du se om alt ser ud som du ønsker ved at klikke på "preview" i værktøjslinien - det er mange gange rart at se at alt er som man forventer før man offentliggør indlæget. For at vende tilbage til at redigere indlæget trykkes på "hide preview".

Når du mener at indlæget er klar, trykker du på "Publish Post"

Det tager et øjeblik for Blogger at "publishe" indlæget til din blog.

Når Blogger er færdig med at publisere dit indlæg får du besked om at "Your blog was published successfully".

For at se dit første indlæg kan du enten vælge "View Blow" eller "in a new window", i dette tilfælde klik på "in a new window" som vil åbne et nyt browser vindue med indholdet af din blog.

Når du er færdig med at beundre dit værk, lukker du vinduet så vil jeg vise lidt mere rundt.

I toppen af browser vinduet har du adgang til de funktioner Blogger stiller tilrådighed for dig. Funktionerne er delt op i 4 grupper, som er reprænseret som faneblade.

 • Posting

  Postings fanebladet er det du vil komme til at bruge mest, her har du adgang til at lave nye indlæg og redigere i dem du allerede har lavet.

  Du har allerede oprettet dit første indlæg så du er allerede bekendt med muligheden for at skrive nye indlæg - efterhånden som du får lavet noget indlæg vil du hurtig lære at bruge alle faciliteterne.

  Ved at vælge "Edit Posts" er det muligt at rette i dine gamle indlæg. Når du har valgt det indlæg du gerne vil rette , så er du tilbage i den velkendte editor. Efter at du har foretaget ændringerne er det blot at vælge publish endnu engang.

 • Settings

  Under dette faneblad er der rig mulighed for at tilpasse din blog så den er lige efter dit hoved. Jeg vil opfordre dig til at kigge alle indstillingerne igennem og læse de forklaringer Blogger har skrevet i forbindelse med de enkelte indstillinger.

 • Template

  Her har du mulighed for at ændre udseendet på din blog, du kna vælge mellem dem du også kunne vælge imellem da du oprettede bloggen.

  Du kan også lave dit eget Cascading Style Sheet (CSS) og ændre udseende på bloggen helt efter dit eget hoved.

 • View Blog

  Der er vist ikke meget at fortælle her, titlen siger det hele.

Det var det, nu er du godt i gang med at skrive din egen blog, fra nu af er det blot at logge ind i Blogger hvis du får lyst til at skrive om dine oplevelser, tanker og ideer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar