20 februar, 2005

Hvem som helst kan finde ud af at oprette en blog

Efter nogen tids overvejelser har jeg valgt at skrive en serie indlæg der vil forsøge at give en opskrift på, hvordan enhver kan komme hurtigt i gang med at skrive sin egen blog. Jeg vil beskrive hvordan man opretter en blog og hvordan man skriver indlæg. Senere vil der komme et eller flere indlæg om hvordan man let kan integrere billeder i sin blog og på den måde dele dem med venner, familie og andre der kan være interesseret.

Jeg har tidligere skrevet et indlæg "Om dette site (RSS og Blogs)" som giver en kort introduktion til blogs som begreb og hvordan man kan bruge dem. Fokus er dog på hvordan man let kan holde sig opdateret med andre folks blogs og ikke hvordan man laver en blog.

En blog kan have mange forskellige anvendelser, men denne serie af indlæg er provokeret af en særligt behov min far har for at kunne dele oplevelser og billeder med min tante og onkel i Iran - samtidig håber jeg at dem i Iran fanger ideen og får lyst til at at skrive en blog, så vi kan følge lidt med i hvad de går rundt og laver.

En anden faktor for at skrive disse indlæg er, at jeg på det seneste prøvet at få flere af mine venner til at bruge blogs og beskrive deres oplevelser når de er på rejser rundt om i verden - endnu uden større success (tak Claus for at lytte og lege med). Forhåbentlig vil disse indlæg gøre det lettere, at overbevise jer om hvor simpelt det er at komme igang med at skrive en blog og dermed får udryddet alle de fælles e-mail der alligevel aldrig bliver skrevet.

For at det skal være lettest muligt har jeg valgt at basere mig på et sæt værktøjer der er frit tilgængelige og lette at bruge.

  • Blogger (- webloggen)
  • Hello (- deling af billeder på nettet)
  • Picasa (- administration af billeder)
  • Flickr (- deling af billeder på nettet)
  • Bloglines (- blog aggregator)
Blogger, Hello og Picasa er alle værktøjer stillet gratis til rådighed af Google. Flickr er et selvstændigt firma som stiller servicen til rådighed med håb om at man vil betale for yderligere funktkionalitet og Bloglines er en service der stilles gratis til rådighed af Ask Jeeves.

Blogger er værktøjet jeg vil bruge til at vise hvor let det er. De andre programmer ovenfor vil jeg i senere indlæg forsøge at integrere med Blogger for at de der læser jeres blog kan få en rigere oplevelse.

Jeg bør også nævne, at Microsoft stiller en hel række lignende værktøjer til rådighed hvis man gerne vil have en blog, de kalder det MSN Spaces - det kan være jeg tager et kig på disse på et senere tidspunkt.

Efterhånden som jeg får skrevet indlægene i serien vil jeg opdatere nedenstående liste så der er et samlet sted at finde alle indlæg.

Opdateringer

23/2-2005: Claus har skrevet et indlæg om hvordan man kommer igang med MSN Spaces, jeg har tilføjet dette til listen af indlæg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar