04 marts, 2005

DR klar til at podcaste?

Jeg har længe gået og tumlet med tanken om at skrive et hvast brev til Danmarks Radio (DR) om hvorfor de endnu ikke er begyndt at tilbyde deres programmer som podcasts.

Selv om langt de fleste podcasts laves af "amatører" er det oplagt for DR, at tilbyde mange af deres programmer som podcasts. DR er jo en licens finanseret station, derfor har de ikke bekymringer i forhold til reklame indtægter og de fleste programmer tilbydes allerede i et eller et streamet format.

Andre radiostationer er allerede begyndt at gøre enkelte nogle af deres radio programmer tilgængelige som podcasts. BBC Radio podcaster allerede et par udsendelser (Fighting Talk og In Our Time).

Men så, for en god uges tid siden, læste jeg noget rigtig interessant i fredagskommentaren på Harddiskens hjemmeside.

STREAM ELLER DOWNLOAD? RADIO PÅ NETTET

Fra Harddiskens HardBlog - fredagskommentaren (18-02-2005) af Anders Høeg Nissen.

Hvorfor må jeg ikke downloade mit eget radioprogram som mp3 fra Harddiskens hjemmeside? Det ville jo ellers gøre det nemt og ligetil for mig at lytte til indslagene mens jeg var på farten!

[...]

Man kan gå på nettet, finde programmet eller det enkelte indslag og sætte sig til at lytte, uafhængig af hvornår udsendelsen kommer i radioen. Med vores selvvalgsplayer på P1 Online er der oven i købet mulighed for at sammensætte cocktails af indslag fra flere forskellige programmer og tilrettelægge sin egen radiolytning.

[...]

Heldigvis er den glade nyhed nu også - fra sædvanligvis pålidelig kilde oppe på de øverste etager - at DR snart vil tilbyde mulighed for download af udvalgte radioprogrammer. Det vil - om alt går vel - ske indenfor en måneds tid.

I første omgang kommer det altså til at gælde taleprogrammer fra P1, hvor der ikke bliver brugt musik, men vi arbejder også på at få lavet en aftale, så programmer der bruger underlægningsmusik i indslagene (fx Harddisken), også kan blive lagt ud til download - og SÅ kan festen begynde!

Jeg har fjernet lidt selvros fra indlæget for at fremhæve det virkelig interessante, Harddisken kan begynde at rose sig selv igen, når de begynder at tilbyde deres artikler som et RSS feed - hvorfor kan Harddisken ikke, når DR Nyheder kan?

Men tilbage til indlæget, det er jo rigtig gode nyheder DR vil begynde at gøre visse programmer tilgængelige som mp3 downloads i løbet af en månedstid. Det er helt fint for mig at de starter med programmer fra P1, det er alligevel dem der har størst interesse for mig at få ned på min mp3-afspiller.

Jeg håber, at DR de vil gå hele vejen og stille RSS feeds tilrådighed så det bliver muligt for "lytterne" at abonnere på programmerne og automatisere processen med at få dem over på ens mp3 afspiller.

Foråret ser lyst ud for DR, jeg har ihvertfald de største forhåbninger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar