24 marts, 2005

Nordkraft

Onsdag aften inviterede min søster Anne Marie på middag, med efterfølgende biograftur.

Fusionskøkkenet er slået igennem på Dagmarsgade og der blev serveret lasagne med thai kylling, på trods af det underlige navn smagte det rigtig godt.

Kylie Minouge opsamlingen var på cd-afspilleren under middagen - det var opvarmning til koncerten i Aalborg om en god uges tid, den skal der nok komme et blog indlæg om når tid er.

Mætte drog min søster, fætter Chresten og jeg afsted mod Empire Bio.

Midt i december ændrede min kusine Marie sit MSN Messenger screen name til "Nordkraft - læs den!" eller noget i den retning - og det gjorde jeg så.

Jeg strøg på biblioteket og var heldig at der var et ledigt eksemplar. Det er en absolut læsværdig bog, meget fængende og en god historie om en gruppe (utilpassede) unge der forsøger at finde deres sted i livet.

Filmen Nordkraft afviger fra bogen på mange måder, men den fanger stemningen og formår at fortælle den væsenligste del af historien.

Mange har sammenlignet filmen med Trainspotting, men efter at have set filmen synes jeg ikke det er helt fair. Det er selvfølgelig nærliggende når begge film foregår i samme miljø, men fortælle metoden i Nordkraft giver karaktererne meget større dybde end i Trainspotting. Der er mindre at grine af i Nordkraft.

Det er også forfriskende, at se en dansk film hvor alle skuespillere er ukendte/ubrugte, det giver meget mere troværdighed til filmens personer. Samtidig spiller de virkelig godt og det tegner jo godt for kommende film.

Så sagt kort, Nordkraft er en biograftur værd.

Links:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar