27 oktober, 2010

Kenya dag 3 - Shimba Hills

Vi stod meget tidligt op, lidt over 4, for at drage mod Shimba Hills for vi håbede på at kunne se en flot solopgang fra bjergene. På vejen skulle vi have tanket diesel på Roberts Land Cruiser og samle chaufføren Fred op.

Shimba Hills er en nationalpark der ligger en times kørsel fra Robert og desværre var vejret ikke med os, det regnede faktisk en del på vej op til parken. Vinduesviskerne valgte at strejke og da Robert holdte ind til siden for at ville skifte en sikring sagde Fred at det var et rigtig skidt sted at holde parkeret, "Mafia is waiting under every tree here" - så bliver man hurtig vågen og får låst dørene. Så Robert kørte resten af vejen til parken uden vinduesviskere, heldigvis var der ikke mere regn end at han nogenlunde kunne se hvad der foregik, men vi ramte dog omtrent alle huller i vejen.

Regnen var stoppet da vi ankom til parken, så vi slog lugerne i taget op og Fred overtog ratten så Robert og jeg kunne koncentere os om at spotte og kigge på dyr.

Shimba Hills er et lille bjergområde, men ikke så høje bjerge og en form for regnskov, meget anderledes end savanne. Det var mægtig spændende og vi fik set rigtig mange dyr, vist alle dem man kan forvente og i følge Robert og Fred endda de sjældne sabel antiloper.

Vi kørte dog lidt rundt uden at se noget, kun spor efter elefanter der havde væltet træer langs vejene.

Buffaloes

Buffaloes var det første dyr vi så og samtidig også første kryds på listen over The Big Five og derefter fandt vi mange dyr.

Regnskov

Sabel antiloper

Impalaer

Hortwog (Kenya Express)

Bushbuck

Bavian

Man kan komme på en lille gåtur på et par kilometer ned til et vandfald "Shedrick Ridge Falls" og vi havde lovet at hente rangeren ved hovedindgangen og køre ham ned til udgangspunktet for turen. Der var 8 andre der også ville med på den lille tur og det var ret sjovt at komme på "patrulje" med en ranger. Turen ned var stejl og op igen tilsvarende stejl og meget varm.

Ranger instruerer

Sheldrick Ridge Falls

Vi spiste frokost på Shimba Tree Top Lodge, et hotel bygget i nogle træer, meget fint sted og vi tid til at slappe af ude på en platform også bygget i en trætop om med udsigt over et lille vandhul - der kom dersværre ingen dyr - jeg så dem ihvertfald ikke for jeg fik mig en lur.

Tilbage i parken og med stor kampgejst, vi manglede stadig at se hartebeast, giraf og ikke mindst elefant. Heldigvis var det netop de dyr vi så i løbet af eftermiddagen, selvom det holdte hårdt med at finde elefanterne, det lykkedes kun inden for den sidste time.
Gifaf

Elefant

Elefant

Jeg har uploadet endnu et par billeder fra dagens safari og de kan ses i nedenstående album.
Kenya Shimba Hills

2 kommentarer:

  1. Hva´så onkel Rejsende Mac. Man kan da ikke vende sig om i et halvt år uden du stryger fra verdensdel til verdensdel. Det ser coolt ud :-)

    SvarSlet
  2. Tjah, man skal jo lidt omkring og nu ved jeg tilfældigvis at I også har været udenlands her på det seneste ;-)

    Det er coolt og i morgen drager vi på 4 dages safari ude på savannen, det glæder jeg mig til.

    SvarSlet