09 juli, 2007

Roskilde Festival 2007

For at få det ført til protokols er her en hurtig gennemgang af årets Roskilde Festival som jeg oplevede den og mest hvilke bands jeg så.

I år havde jeg desværre ikke tid til at tage tidligt på festival og opleve noget af alt det der foregår i dagene før - der plejer ellers at være nogle gode oplevelser på det der nu hedder Pavilion Junior og i Gringo Bar.

Torsdag: Vejret var ikke perfekt til en åbning af Roskilde Festival og jeg nåede heller ikke derud til at se at portene blev åbnet. Torsdag var dagen hvor det regnede uafbrudt i 12-14 timer og det ligger noget af en dæmper på begivenhederne, det var kort sagt koldt og vådt hvilket ændrer hvad man kan overskue at foretage sig på festivalen. Vi kunne kun overskue et par enkelt koncerter og ellers var vi stationeret i Ovalen hvor man kan være heldig at finde en sidde plads. Jeg så:
 • Volbeat på Orange
 • Björk på Orange (rigtig godt)
For at være sikker på at have et sted at sove havde jeg investeret i nyt telt, men det viste sig at mit gamle grønne telt fint kunne holde festivalen ud. Det fik dog en flænge som skal repareres, men ellers tror jeg det når ihvertfald endnu en festival.
Før vi skulle i seng nåede vi på i Gul Scenes bar (bag Odeon) og brugte vi nogle timer der i godt selskab.
Vi har valgt at sove på medarbejdercamping, hvilket i år var flyttet til en fodboldbane ved Darup Centeret, så pladsen var vandret og kunne fint tage det vand der kom.

Fredag: Blev på pladsen og heldigvis kom Kristian, Pia og Pernille tidligt tilbage og de hev mig med ned til Mani Spinx som var en rigtig positiv oplevelse.
Vejret var fint, men pladsen var allerede trådt op så der var et tykt lag mudder over alt. Vi endte i et øl telt med special øl og der stødte de andre til efterhånden som de kom tilbage. Det var Kristians fødselsdag, så han gav en omgang.
Mika havde ondt i halsen så han aflyste og derfor blev musikoplevelser til disse:

 • Mani Spinx på Pavilion (overraskende godt)
 • Beastie Boys på Orange (de spillede ikke "you gotta fight")
 • Trentemøller på Arena
 • Nephew på Orange (stort show)
Alt i alt nogle gode koncerter og Nephew sluttede dagen med et brag på Orange, selvom jeg var blevet en smule træt og gik tidligt i seng.

Lørdag: Nåede hjem forbi Lindegaarden og få et tiltrængt bad. Tilbage på pladsen mødtes jeg med de andre i Gul Scenes bar og imens vi var der kom der en kæmpe byge som heldigvis var ovre på 20-30min. Om lørdagen er der Strawberry Margaritas i Tømrerholdets container, det var dog i år skiftet ud med Lumumbaer for at give folk noget varme.

 • Hayseed Dixie på Odeon (ikke godt, gik før tid)
 • The Who på Orange (Godt, musik historie)
 • Red Hot Chili Peppers på Orange (rigtig ringe, gik tidligt)
 • Moi Caprice på Pavilion

Søndag: Der var noget frafald på tilslutningen søndag, men heldigvis troppede Kristian, Pia og Pernille op og vi så nogle virkelige gode koncerter på Orange, de tog dog hjem efter Muse og så sluttede jeg til min søster og Signe for at blive og høre Dúné og slutte festivalen med Basement Jaxx.
Søndag var virkelig en god musik dag på Roskilde, Muse var en positiv opdagelse for mig, Dúné var der gang i og Basement Jaxx lavede en fest på Orange med et stort fyrværkeri som afslutning.

 • Arctic Monkeys på Orange
 • Muse på Orange (SUPER)
 • Dúné på Pavilion
 • Basement Jaxx på Orange (gang i den)

Alt i alt en god festival, selv om det er hårdt at skulle forcere mudder når man bevæger sig rundt og der ikke bliver så meget flyden rundt imellem scenerne for at høre de lidt mere eksotiske navne - hvilket er rigtig ærgeligt, det er jo hele ideen med at komme på festival.

Men tak til alle der var med, det var hyggeligt at hænge ud sammen med jer og dele de musikalske oplevelser.

Jeg slutter med en lille video jeg optog lige før Beastie Boys gik på Orange fredag eftermiddag. Han var gået i en mudderfælde og et eller andet slog klik, men han så nu ud til at more sig ganske godt og oplevelsen er ganske symptomatisk for årets festival.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar