16 juni, 2007

dr.dk/update

Danmarks Radio har for nylig lanceret dr.dk/update som er nyskabende og er meget så tæt på at være genialt, men desværre mangler de sidste ting for at nå helt til tops.

DR Update er basalt set en blanding af YouTube, en blog og radioavis med billeder. Derfor har de selvfølgelig et RSS feed så man kan abonnere på nyhedsstrømmen. Første gang jeg var inde og kigge blev jeg glædeligt overrasket over at det så ud som om de havde valgt Flash til at vise video, men jeg blev noget skuffet da jeg opdagede at det kun var introduktionen til DR Update og at de enkelte indslag faktisk er kodet med Windows Media Video.

DR Update ville have været tæt på perfekt hvis alle indslag kunne ses i en Flash player (ligesom på f.eks. YouTube), så ville de være umiddelbart tilgængelige på andre operativ systemer end Windows og ikke mindst ville det have været muligt at "bringe" et indslag direkte på ens egen blog, hvis der nu var noget man ville kommentere. Det er tydeligt at DR Update har tænkt lidt i denne retning allerde da de viser URL'en hvert enkelt indslag under afspilleren. Så det kan se ud som om de gerne vil have folk til at linke direkte til indslag og hvor ville det have været rart hvis de havde gået skridtet videre. Der er meget inspiration at hente i den nye YouTube player som viser thumbnails af relaterede videoer direkte i afspilleren og man kan vælge blandt disse uden at gå til YouTubes hjemmeside. DR Update kunne gøre noget lignende og bringe de seneste nyheder og relaterede direkte i en afspiller baseret på Flash

Med en Flash player ville DR Update også kunne embedde afspilleren direkte i RSS feedet, så ville vi kunne se nyhedsindslagende direkte i vores foretrukne RSS reader.

Indslagene er meget korte, hvilket jeg synes er helt fint men det ville være rigtig godt hvis indslagende blev linket sammen med de lidt grundigere indslag fra andre dele af DR, f.eks. til TV Avisens indslag om samme nyhed/emne og de skrevne nyheder på DR Nyheder.

Derudover mangler der mulighed for at seerne kan deltage i samtalen og skrive deres kommentarer til hvert enkelt indslag. Det eneste der er på nuværende tidspunkt er mulighed for at stemme(?) på indslagende ved at give det et antal stjerner, hvilket jeg ikke helt forstår meningen med.

Jeg har læst at DR Update er et projekt som er gennemført på meget kort tid og inden for budget (bravo), så der er sikkert blevet taget en masse valg og gjort fravalg i forhold til den store vision. Så jeg håber at de ting jeg synes mangler for at DR Update udnytter sit potentiale bliver gennemført i næste version - og forhåbentligt inden alt for længe så jeg også kan blive bruger.

Til sidst, hvad er det for et navn til en dansk nyhedservice. Hvad ville der have været med "DR Opdatering", "DR Netop nu" eller noget meget mere originalt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar