28 juli, 2006

Handsken skal passe.

Netop færdig med at læse "Startup: A Silicon Valley Adventure" af Jerry Kaplan og så kommer denne sammenligning på Cnet mellem Apple Newton og Samsung Q1.

Apple Newton kommer ud af kampen som sejrsherre, hvilket må siges at være noget af en præstation når man stiller et produkt, der gik ud af produktion i 1998, op i mod det seneste nye fra Samsung, Intel og Microsoft.

"Startup: A Silicon Valley Adventure" er en fortælling om det er forfølge en ide, skabe et firma baseret på denne og forsøge at gøre ideen til et produkt og en success. Bogen er Jerry Kaplans beretning om skabelsen af firmaet Go Corporation som skal skabe operativ systemet til de første pen baserede computer, et helt nyt og uprøvet felt. Ideen er at skabe et OS der er skabt til et pen baseret bruger interface og applikationer skabt specifikt til et sådannet. Der bliver kæmpet mange kampe med kæmper som IBM, Microsoft, Apple, AT&T og andre, det er ikke altid de fineste kneb der bruges. Det store problem er at få investorerne og kæmperne til at forstå at det aldrig vil blive optimalt at forsøge at tilpasse Windows eller OS/2 til et pen baseret interface.

Resultatet bliver at kæmperne alligevel vælger at tilpasse deres egne operativ systemer og selv om det lykkes at Go at få deres operativ system PenPoint på markedet løber Go tør for penge, bliver Go solgt til AT&T og relativt hurtigt derefter lukket ned.

Apple udviklede Newton fordi de forstod hvad Jerry Kaplan og Go var igang med og fulgte/stjal Go's ideer, det er derfor at Apple Newton stadig er kampdygtig i en sammenligning med et nyt produkt, som forsøger blot endnu engang forsøger at tilpasse Windows til et pen baseret interface.

Bogen er velskrevet og fortæller detaljeret om hvad det vil sige at forfølge en ide, starte et firma, finde investorer, kæmpe for at få produktet på markedet og bevare en arbejdsplads. Den kan klart anbefales og ligger i samme klasse som "The Soul of a New Machine" og "Microserfs".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar