08 september, 2005

Nørderne vender tilbage - på TV...

For nylig anoncerede Robert X. Cringely at hans projekt NerdTV endelig var klar til at gå i luften.

Konceptet er meget simpelt, NerdTV er interview med personligheder inden for IT verdenen og der er ingen begrænsning på hvor lang tid en udsendelse kan blive, den fortsætter til Cringely og hovedpersonen ikke har mere at fortælle. NerdTV ligner på mange måder Steve Gillmors "Gillmors Daily podcast, men med billeder. NerdTv udsendes ikke på nogen TV kanal, men distribueres over internettet og findes i adskillige udgaver, en let fordøjelig, en teknisk, en med hele molevitten og udgaver uden billede i mp3 og ogg. Distributionen sker enten ved et almindeligt download eller via BitTorrent.

Første udsendelse gik live 6. september og er med Andy Hertzfeld den første Mac system programmør og han har mange sjove anekdoter.

Efter at have set udsendelsen er jeg lidt tvivlende om jeg vil fortsætte med at se NerdTV eller om jeg fremover vil downloade det som podcasts - men der er nu noget over at kunne se ansigtsudtryk når folk fortæller.

NerdTV gør næsten alt rigtigt for at diktere næste generation af TV på nettet, eneste fejl er at der endnu ikke findes et RSS feed der anoncerer nye udsendelser.

Mit nye ynglingsprogram på dansk TV er Nørd eller rettere "Store nørd". Nørd følger i fodsporene på programmer som Vitek og de andre naturvidenskabelige programmer som jeg så efter skoletid og som har manglet på dansk tv lige siden. Viden om tæller ikke med i denne sammehæng, det er for dem der så Vitek tilbage i 80'erne og ikke for skolebørn.

Programmets stil er nutidig, der leges men samtidig forklares simple fysiske principper og Nørds motto må være "Alt er muligt og det skal være vildt".

Sidste udsendelse handlede om vandtryk, de simple principper blev præsenteret, værterne var på besøg på en brandstation for at vise hvad vandtryk kan bruges til og de sluttede af med at bygge 2 forskellige vandpistoler baseret på de erfaringer de havde gjort sig - meget effektivt og enormt underholdende.

Så fremover er MythTV sat til at fange Nørd hver tirsdag kl. 17:30, det vil være ærgeligt at misse en udsendelse.

Opdatering: Da jeg begyndte læse blogs her til morgen huskede Scoble mig på at der er endnu en nørd TV station på nettet, det er Channel 9 som bringer interviews med Microsoft personligheder og udviklere.

Der er to ting jeg især holder af ved Channel 9, de er ikke bange for at gå i dybden med et meget nørdet emne hvis de har fat i den rigtige person til at fortælle om det og de er meget hurtige til at bringe ansigter på ny anonceringer af produkter og teknologier fra Microsoft.

Efter jeg er begyndt at se Channel 9 er min respekt for udviklerne i MS steget betydeligt, nu tegnes MS ikke kun af Gates og Balmer men af dem der laver produkterne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar