23 marts, 2006

Lyssværd

I dag blev min koncentration forstyrret da jeg et øjeblik kom til at følge et link om en grøn laser, det var fordi Steve Wozniak (wikipedia) de seneste gange han har været gæst på TWiT har talt varmt for lasers i forskellige farver.

Steve Wozniak skabte sammen med Steve Jobs skabte den første Apple computer, det er absolut værd at lytte til disse foredrag fra Gnomedex 4.0: Steve Wozniak Part 1, Steve Wozniak Part 2. Det er god og lærerig underholdning om hvem og hvordan de tidlige computer pionerer var. I samme genre vil jeg lige nævne The Soul of a New Machine(Maskinen på dansk) som intet har med Apple at gøre, men er en spændingsroman der bygger på en virkelig historie, om skabelsen af en af de første minicomputere.

Men tilbage til den grønne laser, linket jeg fulgte førte til Wicked Lasers og de har en masse forskellige laser produkter, men desværre kun i de gængse røde og grønne farver. Jeg havde læst at nogle af deres lasere erkraftige nok til at smelte plastik så som at sprænge balloner og derfor var jeg lige nød til at kigge forbi deres video gallery og nu kommer vi til den virkelige historie i dette indlæg.

Endnu en gang ledt af et ikke ventet sidespor, i video galleriet er der blandt andre et klip med titlen Real SaberLaser!, som viser et lyssværd hvor strålen, som i Star Wars filmene,udvider sig langsomt fra skæftet og det ser fantastisk ud. Hvordan det er lavet kan læses i dette forum indlæg, genialt men ikke lige projektet for alle ogisær ikke fordi laser lys kan være ganske farligt for øjnene og hvem har lyst til at rende rundt i natten med mørke sikkerhedsbriller på?

Et stykke nede i forum indlægget henvises der til denne videoFirebox og hvis man leder lidt på deres side kan man finde dette produkt Star Wars Force FX Lightsaber som har samme effekt,men bruger lysdioder istedet for en laser. En tilføjet effekt er lydeffekterne som er klippet direkte fra filmene og afspillesnår man svinger sværdet. Dette er så absolut en gadget der står højt på ønskelisten...

Og der findes selvfølgelig et DIY projekt "Darth Maul LED light saber"der benytter samme metode til den seje tænd/sluk effekt og skæftet laves på 33 minutter efter denne opskrift.

Det var en historie om hvordan man hurtigt kan blive forstyrret når man ræser rundt på nettet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar