15 april, 2006

Podcast: P1s Rosenkjær-pris 2005

Her er et podcast som skal høres, desværre er det begrænset til 6 afsnit, men jeg vil garantere god underholdning og chancen for at blive lidt klogere.

DRs P1 uddeler hvert år Rosenkjær prisen til en videnskabsmand eller kulturpersonlighed, der har formidlet et vanskeligt emne på dansk og sidste år var det Peter Lund Madsen der fik tildelt prisen. Fidusen ved prisen er at modtageren forpligter sig til at holde fem-seks foredrag om emnet på P1.

Siden jeg hørte det var Peter Lund Madsen der skulle holde foredrag har jeg holdt ørene åbne, for at sikre mig at jeg ville være klar til at lytte ved radioen. I en sådan situation, jeg hader at misse en radio udsendelse, vækkes selvfølgelig håbet om at DR har forstået tidens tendens og derfor gøre foredragsrækken til gængelig som podcasts. Og det tyder på at DR har en finger på pulsen, hele foredragsrækken kommer som podcasts og har fået sit eget feed.

http://podcast.dr.dk/tema/rssfeed/rosenkjaer_plm.xml

Jeg har flere gange haft fornøjelsen af at høre Peter Lund Madsens foredrag, han er en enestående formidler og feltet som hans ekspertise dækker finder jeg yderst spændende. Han åbner vinduet på vid gab for emnet han formidler og typisk med en skæv indgangsvinkel som både gør det underholdende og får en til at overveje nye problemstillinger.

Første udsendelse blev sendt her til formiddag og hvis man foretrækker at lytte til det i radioen kan man nå genudsendelsen tirsdag aften og som sagt er der yderligere 5 udsendelser de følgende lørdage/tirsdage.

Eneste problem er at lørdags udsendelsen bliver sendt samtidig med Mads og Monopolet, så jeg foreslår at man abonnerer på podcastet - og husk Monopolet findes også som podcast, dog som et sammenkog. Men DR har bestemt zeitgeist...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar