26 september, 2007

Reklame for Lego - igen!

Så er det åbenbart tid igen og jeg må, helt frivilligt, bringe ikke bare en men to reklamer og ligesom sidste gang er det Lego der er årsagen.

Først et skib, det er selvfølgelig Vædderen som bragte Galathea 3 Ekspeditionen verden rundt.

Og så en dinosaur, tydeligvis en T-rex forklædt i gult som påskekylling.

Ganske enkelt genialt - igen.

Og så på samme dag som Lego begyndte at sende deres største model nogensinde ud til kunderne, Tusindeårsfalken. Byggevejledningen vejer 2 kilo! 4.700kr for 5195 klodser er sikkert billigt, men stadig mange penge, men lidt er fristet er jeg - men hvor skulle den stå?

Jeg har stadig ikke fået købt mig en sæt Lego Mindstorms NXT, men det står stadig højt på ønskelisten.

Reklamer fundet via Russell Beattie.

22 september, 2007

KADDDDUNK

Jeg bliver nød til at anbefale det interessante projekt som Peter Madsen og Jyllands Posten har været igang med i, efterhånden, et godt stykke tid, nemlig at hver fredag offentliggøre en side fra det seneste album i Valhalla serien. Det er bedre beskrevet i projektet selv.

"Med eneret for Internetavisen Jyllands-Posten bringes 14. og næstsidste afsnit af Valhalla-serien - "Muren". Hver fredag i 2007 vil www.jp.dk bringe et nyt afsnit af den kendte tengeserie om de nordiske guder.

På en helt ny og net-egnet måde er tegneserien blevet udviklet fra papir og over i et netmedie, der kan spille på langte flere interaktive elementer.
...

Det virker, jeg har været hooked næsten fra start. Jeg ved godt hvad jeg ønsker mig i julegaver i år, Valhalla serien.

For at følge med får man den bedste oplevelse ved at gå til jp.dk og i højre kolonne, et godt stykke nede er der et link til Flash applikationen som præsenterer tegneserien for dig.

Alternativ kan I følge dette link Valhalla nr. 14 - Muren, men sørg for at maksimere jeres browser så I får det hele med.

God fornøjelse, jeg undskylder at jeg ikke har bragt dette tidligere og I derfor er nogle kapitler bagefter og I skal derfor læse op, men faktisk er den en god ting fordi I har en rigtig god historie foran jer.

P.S. (mest for Vikinge klubben) I løbet af historien forklares det hvordan Loke blev MOR til Sleipner... vi har jo altid vidst at han har mange talenter.

20 september, 2007

IT politisk dumhed - igen.

Enhedslisten skal have dummeslag også selvom de har fat i den lange ende i forhold til logningsbekendtgørslen, men de udviser total mangel på overblik ved at foreslå at alle danskere på mandag sender deres mails videre til Lene Espersen i noget der bedst kan beskrives som en opfordring til at befolkningen udfører et DDoS (Distributed Denial of Service) angreb på Justitsministeriets mail server.

DDoS angreb kan aldrig være acceptable, ej heller for at bevise en pointe og Enhedslistens opfordring viser at deres syn på IT i bund og grund er lige så svagt som hos resten af de danske partier.

En hurtig liste om hvad andre medier skriver om emnet:

Opdatering (senere på aftenen):

15 september, 2007

Sikkerhed fremfor frihed?

Jeg må starte med at citere Benjamin Franklin, selvom det formegentlig er en anden der har sagt følgende:

"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."

I dag var en dag der bare skulle overståes, den nye terrorlov trådte i kraft og den gør mig frustreret. Ovenstående betragtning om sammenkædningen af frihed og sikkerhed står som en grundpille i min verdensopfattelse.

Det bekymrer mig mere og mere at politikere skal lovgive inden for områder som f.eks. IT hvor de (næsten alle) gang på gang klart viser at de har hverken erfaring eller viden til at tage fornuftige og velovervejede beslutninger. Om man kan forvente at de har den form for viden er måske også for meget forlangt, men det der bekymrer mig er at det virker som om de ikke selv har erkendt dette og derfor ikke inddrager alle relevante parter i deres beslutnings processer og for let lader sig forføre.

At terrorloven ikke kun er en håbløs lov rent IT mæssigt men samtidig overtræder mine og resten af den danske befolknings menneskerettigheder gør det kun meget værre - men værst af alt, så er det mig en gåde at der ikke er meget mere røre omkring dette emne, der er en form for stiltiende accept i befolkningen, hvorfor?

02 september, 2007

The Police i Århus

Hvis det har gået nogens næser forbi, så holdte The Police koncert i Århus og vi var der. For lang tid siden stod min søster og Signe rigtig tidligt op for at sikre os billetter, det var rigtig godt også selv om det viste sig at de kun fik solgt ca. 40.000 af i alt 52.000 billetter. Vi besluttede at det var pengene værd at købe til området lige foran scenen, det bliver jo alligevel en god udskrivning når man skal rejse til Århus.

Den oprindelige plan for mit eget vedkommende var at overnatte et par dage i Århus, men fordi koncerten faldt sammen med både Århus Festuge og Marselisløbet så var det umuligt at finde overnatning i eller i nærheden af Århus, så istedet blev det til en endagstur. Rejsen var planlagt med IC3 lyntog, som vi lærte ikke stopper i Roskilde, så Rikke og Flemming måtte finde alternativ transport.

Efter en god frokost og lidt vandren rundt i festugen, mødtes alle til nogle øl og holden øje med køen til shuttle busserne ud til Vesteregn. Der var heldigvis masser af busser og ingen ventetid da vi endlig var klar til at indtage pladsen.

Arrangørerne skal have ros, det hele blev godt afviklet, korte køer til øl og spise boderne.

Jeg synes det var en konge optræden af Sting og hans kolleger, de havde rigtig godt fat i publikum og jeg var godt underholdt. Det eneste man måske kan udsætte er at de brugte vel lang tid på mellemspil og soloer, som ikke rigtig fængede. Men når de leverede deres samling af hits, så virkede det.

Vi nåede et tidligere tog tilbage til København og det var rigtig rart at komme i seng deromkring kl. 06:00 - en rigtig dejlig (om end lidt for lang) dag.

Anmeldelserne i medierne var noget blandede, men min oplevelse er meget lig anmelderen fra Jyllands Posten.

P.S. I min research til dette indlæg faldt jeg over Peters Schollerts opsummering af sommerens udendørskoncerter og jeg er fuldstændig enig i hans pointer - lettere omskrevet, at det er tid til at grådigheden i den danske koncertbranche stopper og de tænker på os der betaler for gildet.