30 april, 2005

Logik følge eller land fly.

Min første indskydelse for titlen til dette indlæg var, "Det er jo sindsygt" og mere præcist kan det vist ikke skrives, læs og bedøm selv.

Dutch plans for iPod tax could kill MP3 industry

Logikken er jo klar nok, de, musikbranchen, har fået lov til at lægge gebyr på medier som cd-rommer og dvd'er som kompensation for de kopier der vil blive lavet af deres musik. Derfor skal dette samme gebyr jo også lægges på medier som harddiske. Hvis den ovenfor beskrevne lov bliver vedtaget i Holland betyder det et gebyr på €180 (~ 1340kr) for en 60GB iPod!

Jeg kan godt følge logikken, når der er gebyr på medier som cd- og dvd-rommer så skal der selvfølgelig også være på andre digitale lagringsmedier som harddisk og flash kort. Problemet er blot, at der ikke bør være gebyr på medier som cd- og dvd-rommer når musikbranchen samtidig har fået lov til at kopi beskytte deres udgivelser. De har endda fået det gjort ulovligt for forbrugerne at omgå en sådan og dermed faktisk gjort det umuligt for forbrugerne at flytte deres lovligt købt musik fra en cd til deres dyrt, måske i fremtiden rigtigt dyrt, indkøbte mp3 afspiller.

Til politikkerne, start venligst med at få ryddet op i hvilke gebyrer der er rimelige at opkræve, før I begynder at bruge logikken til at indføre nye gebyrer.

Og husk at en stats love er til for at beskytte borgerne og ikke en musikbranche der har eksisteret mindre end 50 år og måske ingen berettigelse har i fremtidens samfund!

Et par andre indlæg om forslaget

Billetter til Bruce Springsteen i Forum

Kun et par dage efter vores fantastiske tur til Aalborg for at se Kylie og besøge vores kusine, sendte min søster en e-mail med teksten.

Næste koncertprojekt?

Hejsa,

Er vi klar på flere koncertprojekter - jeg har fx aldrig hørt ham her...http://www.berlingske.dk/kultur/artikel:aid=561052/

Khaml

Og selvfølgelig var jeg det, Bossen i København og jeg har aldrig oplevet Bruce Springsteen live - men har kun hørt godt om hans koncerter.

Vi fandt ret hurtigt ud af at det var Billetlugen.dk der skulle stå for salget og med tankerne på hvordan de klarede salget af billetterne til U2 blev vi noget nervøse og overvejede helt at lade være at forsøge at få billetter. Men vi kunne vel altid helgardere og have en foran en Fona butik og en der forsøgte via telefon og internet, men så sendte min søster et link til en artikel med overskriften Billettjek til Springsteen-koncert. Efter at have læst artiklen et par gange sank humøret noget, hvordan kan de tvinge folk til at skulle stole på det billetsystem der faldt fuldstændigt igennem ved salget af U2 billetterne?

Men man er jo nød til at forsøge og om ikke andet kunne det blive til et godt indlæg på min blog.

Så mandag den 18. april tog jeg lidt tidligere på arbejde, 9:55 startede jeg en browser og åbnede Billetlugens hjemmeside.

Klokken blev 10 præcist og jeg klikkede på linket for at komme i kø og blev præsenteret for denne besked.


10:00 - starten er gået

Juhuu, det tegner jo godt. Et hurtigt flash back til U2 salget bragte dog straks sveden frem på panden igen - man skal jo ikke vide sig for sikker.

Klog af skade har Billetlugen.dk valgt at fjerne information om ens placering i køen, så det ikke længere er muligt for folk at følge med i hvordan de kurer op og ned køen.

Næsten som forventet gik der ikke mange minutter før der var problemer og jeg fik præsenteret denne besked.


10:03 - smidt ud af køen

Det er jo en meget betryggende besked at få, især efter at man har været i køen. Med erfaringerne fra sidst er der jo ikke andet at gøre end at forsøge igen.


10:03 - prøver at komme på igen

Men bliver hele tiden sendt til den samme side om at man først kan købe billetter efter kl. 10.


10:04 - returneres til forsiden, igen

Pludselig bliver jeg returneret til forsiden igen og så følger der en periode hvor man cykler imellem forsiden og beskeden om at billetsalget først starter kl. 10:00. Men i hærdighed belønnes og endelig lykkes det at komme i kø igen.


10:06 - er på igen

Nu ville det jo have været rart med en indikation af ens placering i køen, så jeg kunne se hvor mange pladser jeg havde tabt i de 3 minutter der var gået fra jeg blev smidt ud af køen og til jeg var inde igen.

Status siden opdateres hvert 30. sekund og der er en lille tæller der tæller ned - det er simpelthen utroligt så intens man kan sidde og kigge på sådan en! Også selv om man ved man sikkert skal se på den i timer.

Det viser sig at Billetlugen.dk kan bruge beskeden i boksen med blå ramme til at (en vejs) kommunikere med folk i køen og efter 5 minutters ventetid komme denne noget nedslående besked fra dem.


10:11 - Der forventes udsolgt når du når frem

Hmmm, sveden fra tidligere var næsten fordampet men nu var der igen perler på panden. Men der står forventes og derfor må man jo hellere hænge på indtil der står at der er udsolgt.

Når man har fået nok af tælleren, kan man begynde at se lidt på de andre oplysninger Billetlugen giver på status siden (klik på de små udklip for at se fuld print screen af browseren). F.eks. skriver de at man alternativt kan købe sine billetter igennem Fona eller via deres callcenter. I den tid der var gået havde jeg troeligt ringet til callcenteret men kun for at høre en optaget tone, der er åbenbart ikke et kø system der kan håndtere efterspørgslen til en populær koncert.

Det er jo lidt spøjst at de skriver at man kan købe billetter hos Fona når de har været i pressen og fortælle det modsatte. Det må også være gået op for Billetlugen.dk og derfor ændrer beskeden sig efter endnu 10 minutters ventetid.


10:22 - intet salg i Fona

Det er jo fint nok at de får meldt det ud, men 10 minutter senere begynder det rigtigt at gå galt.


10:32 - tekniske problemer hos PBS

En noget vag meddelse, hvor bliver der ikke lukket flere kunder ind, i køen, i butikken?


11:18 - ikke længere salg på internettet

Så nu er det pludselig kun muligt at at købe via callcenteret og det er ikke lykkedes at komme igennem, trods ihærdighed. Nu var humøret på et alletiders lavpunkt, hvorfor begyndte jeg overhovedet at bruge tid på dette - men jeg var jo begyndt og tog derfor en beslutning om at lade browseren blive i køen indtil der ville stå at der blev udsolgt.


11:50 - åbent igen

Juhuu, ups det har jeg vist sagt før uden større held. Godt jeg blev i køen, jeg håber at jeg stadig har holdt min plads. Det har jeg nok, beskeden om at der forventes udsolgt når jeg når frem er forsvundet, så tak til alle dem der gav op og forlod køen.


11:57 - der forventes igen udsolgt når jeg når frem

Som altid med Billetlugen skal man ikke tage glæderne på forskud, selvfølgelig skal de hive ens lille håb ned i kulkælderen igen.


12:01 - stadig problemer med PBS

2 timer efter jeg først forsøgt at komme i køen meldes der igen problemer med PBS. At et firma som Billetlugen hænger PBS ud på den måde kan man jo mene om hvad man vil og det vil jeg ikke gå dybere i her - det viste sig dog trods alt at Billetlugen havde ret og PBS har taget det fulde ansvar på deres skuldre.

Løb op i kantinen for at hente noget mad, men det havde jeg slet ikke behøvet skynde mig der ville nemlig gå 3 kvarter før der var nyt fra Billetlugen.


12:48 - så er der åbent igen

Stadig glad for at være blevet hængende i køen og efter endnu en times venten lykkedes det rent faktisk - jeg var igennem køen og før der var udsolgt.


13:47 - inde i butikken

Billetlugens butik er noget for sig selv, imens jeg undersøgt hvilke billetter der var tilbage gik den ned og jeg blev retuneret til forsiden igen. Heldigvis når man klikkede på linket for at komme i kø igen blev man sendt direkte tilbage til butikken. I alt lykkedes det mig 4 gange at få butikken til at fejle på denne måde.

MEN, det vigtigste og som endnu en gang (næsten) retfærdigør besværet, så har jeg og min søster billetter til Bruce Springsteen i Forum d. 22. juni.

Det blev godt nok en lang smøre, men jeg synes det var vigtigt at få dokumenteret endnu en forfærdelig oplevelse med Billetlugens kø system. Det kan godt være at det primært var problemerne hos PBS der gjorde det til et rent lotteri om man fik billet eller ej, men det er stadig Billetlugen jeg har handlet med og de har endnu ikke formået at levere en ordenlig og retfærdig måde at købe billetter på.

Hvad andre har skrevet om Bruce Springsteen og Billetlugen

06 april, 2005

Mystiske hvide fodspor

I sidste uge gik jeg ned igennem Købmagergade og bemærkede at der var nogle der havde lavet grafiti på fliserne. For hver 10-20 meter var der blevet malet et aftryk af et par herresko (størrelse 47 har jeg siden erfaret). Det var oplagt at det er meningen at man skulle følge dem, men jeg havde travlt og sporene pegede i den modsatte retning af hvor jeg var på vej hen.

Senere samme dag, gik jeg forbi Marmorkirken og skulle over slotspladsen ved Amalienborg, igen så jeg disse mærkelige fodspor og igen var retningen modsat hvad jeg gik. Men vent, der er et enkelt sæt der vender ind i mod muren på en bygning og på muren er der monteret en messingskinne med et Golden Days in Copenhagen logo.

Dette var den 30. marts og derfor det hele virkede så underligt, det viser sig at være et fantastisk initiativ der først blev endelig søsat den 1. april. De hvide fodspor illusterer en gåtur igennem H.C. Andersens København og der er nu blevet monteret tavler med forklarende tekst i messingholderne.

Der er 62 stop på ruten og den breder sig ud over hele den indre by, så næsten lige gyldigt hvor man er kan man følge fodsporene og få en nærværende HCA oplevelse. Denne måde at bruge byrummet på, at integrere museet direkte på de steder der har forbindelse til HCS glæder jeg mig til bruge.

Hver af de opsatte tavler har en telefonnummer og når man ringe til dette får man oplæst hvad HCA selv har skrevet om stedet.

Det findes også en virtuel udgave af denne byvandring på Golden Days in Copenhagen og der kan også findes mere information om hele projektet.

Og forresten, tillykke H.C. - undskyld jeg missede dagen.

 

05 april, 2005

Kylie bragte Las Vegas til Aalborg

Der var engang hvor Dan Raclin bestyrede Musikquizen på P3, i en af disse udsendelser blev Kylie Minogue nævnt og Dan gik igang med en ren lovprisning af hendes koncerter - derfor skrev jeg mig det bag øret at hun skulle opleves, hvis jeg fik muligheden for det.

Så, for nogle måneder siden, læste jeg at Kylie havde valgt at placere hendes eneste koncert i Skandinavien i Danmark, nærmere betegnet Aalborg. Hmm, det var jo ikke lige en del af planen, men så kan se hvor forvænt man er og når man går og tror at alle koncerter bliver placeret i København.

Men så kom ideen, min kusine Marie bor i Aalborg og hvorfor ikke lave en tur ud af det - det kunne jo også være at min søster ville med. Lidt kommunikation via e-mail og messenger og det var besluttet at vi skulle op og besøge vores kusine.

Jeg var lidt nervøs om hvor svært det var at få billetter, dem der har fulgt lidt med i pressen har måske set at de blev udsolgt på under 2 timer. På Roskilde posthus var det dog ikke noget problem at få 3 billetter, jeg var den eneste i køen til BilletNet, personalet valgte endda at overse mig og først åbne skranken 5 minutter over.

Hurtigt frem til i lørdags, hvor Anne Marie og jeg stod på toget til Aalborg, 4 timer og 8 minutter senere var vi i Aalborg. Marie ringede og sagde hun desværre ikke kunne komme og hente os på stationen da hun havde fået en hemmelig gæst og han var ikke til at få ud af sengen, derfor skulle vi tage en taxi. Det var jo en noget pudsig meddelse... Da vi ankom til hendes lejlighed viste det sig at det var vores fætter Chresten der havde taget toget til Aalborg aftenen før og hevet Marie med i byen og det var først kommet hjem kl. 10 om formiddagen - det var derfor det var lidt svært at hente os på stationen kl. 15:04.

På grund af deres tilstand (ohned ifølge "Madsens ÆØÅ") blev det en stille aften foran kassen med H.C. Andersen show - tak Lars Ulrich for at bringe lidt personlighed ind i showet.

Søndagen brugte vi på at gå rundt i Aalborg (billeder), se nogle af seværdighederne både dem fra Nordkraft og de mere almindelige.

Og så er vi fremme ved koncerten, eller nærmere showet, Kylies optræden søndag aften i Aalborg er noget af det mest imponerende jeg nogensinde har set. Det eneste der er i samme klasse er U2 Pop Tour og Aero koncerten med Jean Michel Jarre for nogle år siden (så det er 2-1 til Nordjylland).

Nogle af de bedste billeder fra min mobil

Set listen (fra BT)

  • Showgirl Theme
  • Better the Devil You Know
  • In Your Eyes
  • Giving You Up
  • On A Night Like This
  • Shocked
  • Do You Dare
  • Keep on Pumpin' It Up
  • It's No Secret
  • What Kind of Fool
  • What Do I Have To Do
  • I'm Over Dreaming Over You
  • Spinning Around
  • Finally
  • Step Back In Time
  • Such a Good Feeling
  • In Denial
  • Je Ne Sais Pas Pourqui
  • Confide In Me
  • Red Blooded Woman
  • Where The Wild Roses Grow
  • Slow
  • Please Stay
  • Lover in Need of Love Today
  • Especially For You
  • Rainbow Prequel
  • Somewhere Over the Rainbow
  • The Flight
  • Come Into My World
  • Chocolate
  • I Belive In You
  • Dreams
  • Hand On Your Heart
  • Locomotion
  • I Should Be So Lucky
  • Your Disco Needs You
  • Theme From Close Encounters
  • Theme From Star Wars
  • Put Yourself in My Place
  • Can't Get You Out Of My Head
  • Love at First Sight

Kylies musik er perfekt til en fest og det var det der var i Gigantium den aften. Koreografien var imponerende og scenen, lysshowet og kostumerne dannede en perfekt ramme for festen.

Jeg har aldrig været til et Las Vegas show, men hvis man kan stole på det man ser på TV, så var Kylies show fuldt på højde med de bedste.

Det har været lidt trættende, at det er EB's anmeldelse der er blevet nævnt i TV2 nyhederne og derfor den som, de der ikke var der, bruger som reference for at tale om koncerten. Jeg er uenig med stort set alt Henrik Queitsch skriver i sin anmeldelse og han bringer blot mere næring til min tese om at anmeldere hellere vil skrive en anmeldelse der er sønderlemmende end objektiv kritisk, hvis det kan skaffe lidt opmærksomhed om anmelderen selv.

Både JP og BT's anmeldelser er meget mere i tråd med mine oplevelser af koncerten.

Eneste lille anke jeg har var at hun ikke sang Kids, duetten med Robbie Williams. Hun sang en lille smule fra hendes duet med Nick Cave, Where the Wild Roses Grow. Jeg har hørt både Nick Cave og Robbie Williams synge henholdsvis Kids og Wild Roses, så det ville have været rart at slutte ringen med at høre Kylie synge disse, men desværre sang hun kun den ene - men så er der jo en grund til at gå til hendes næste koncert i DK.

Dagbladenes kritikkere om Kylie:

 

02 april, 2005

Billedrevy marts 2005 fra min SE P800

Snestorm i København


København hvirvlet ind i sne



Operaen

Den nye opera, set lidt bagfra.



Netsikker

Netsikker.nu på Rådhuspladsen



Bukken-Bruse

Da jeg var lille sejlede jeg tit med denne færge for at besøge min mormor og bedstefar på Fejø, hvorfor den ligger i København nu har jeg ikke fundet ud af.

Bukken-Bruse - Fejø





En station sættes op - igen

For efterhånden mange måneder siden fulgte jeg hvordan denne lille station i Frihavnen blev skilt ad, savet i mindre bider og flyttet ud bag de store haller fra Øresund tunnel byggeriet langt ud på Nordhavnen. Nu er det så tid til at flytte den tilbage på plads, siden den blev flyttet er der blevet bygget adskillige høje huse i området, så nu ser stationen endnu mindre ud.

Stations puslespil



Kobbertårnet

Det bliver spændende at se hvilken farve denne bygningen ender med at blive.



Kramer allerede i valgkamp?

Første indlæg i kommunalvalgkampen?



Fantastiske lamper

Lamper med lysledere set i et vindue



Mystiske hvide fodspor

Der vil komme et seperat indlæg om disse fodspor - snart

Hvem har trådt i maling?



Min søsters fødselsdag

Tillykke!

Vi spise på Fiasco på Gammel Kongevej, fantastisk italiansk landkøkken.

Anne Marie, Thomas, mor og far